Πειραιάς: Πρόγραμμα στήριξης και επανένταξης αστέγων

Πειραιάς: Πρόγραμμα στήριξης και επανένταξης αστέγων
Άστεγος (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

Το πρόγραμμα "Εστία και Εργασία ΙΙ", 18μηνης διάρκειας, αποσκοπεί στην υποστήριξη αστέγων, με μέσα και τρόπους ώστε να επανενταχθούν στην κοινωνία.

Στέγη αλλά και μέσα επανένταξης στην αγορά εργασίας για τουλάχιστον 32 αστέγους του Πειραιά, σχεδιάζει ο Δήμος Πειραιά, μέσω του προγράμματος «Εστία και Εργασία ΙΙ». Πρόκειται για πρόγραμμα 18μηνης διάρκειας που αποσκοπεί στην υποστήριξη αστέγων, με μέσα και τρόπους ώστε να επανενταχθούν στην κοινωνία.

«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε και να βρεθούμε κοντά σε μια κατηγορία συμπολιτών μας, που πραγματικά έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη, τους άστεγους, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε για κάποιους από αυτούς αξιοπρεπή διαβίωση, αλλά και τη δυνατότητα, όπου είναι εφικτό, να βρουν εργασία και να επανενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο», ανέφερε σε δήλωση του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Τόνισε μάλιστα πως πρόκειται για ακόμα ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, «το οποίο αξιοποιούμε για να προσφέρουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποστήριξη σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές μας υπηρεσίες, έτσι ώστε να είμαστε δίπλα σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και χρειάζονται τη στήριξή μας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας υποστήριξε, σε δήλωσή του, πως πρόκειται για «μια ακόμη σημαντική κοινωνική δράση, ειδικά στοχευμένη στην ευάλωτη ομάδα των αστέγων, προσφέροντάς τους ασφαλή κατοικία, συμβουλευτική υποστήριξη, καθώς και εργασιακή ένταξη σε τουλάχιστον 20% των συμμετεχόντων στο έργο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα