Πειραιάς: Σε φορτίο με κατεψυγμένα καλαμαράκια εντοπίστηκαν τα 100 κιλά κοκαΐνης

Διαβάζεται σε 2'
Πειραιάς: Σε φορτίο με κατεψυγμένα καλαμαράκια εντοπίστηκαν τα 100 κιλά κοκαΐνης
ΕΛ.ΑΣ

Πρόκειται για το δεύτερο φορτίο κοκαΐνης που εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες στο λιμάνι από την Δίωξη Ναρκωτικών. Δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη οι παραλήπτες του.

Στην επίσημη ανακοίνωση εντοπισμού και του δεύτερου φορτίου κοκαΐνης που είχε βρεθεί τις προηγούμενες ημέρες από την Δίωξη Ναρκωτικών, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη οι παραλήπτες του, χωρίς να μπορεί να εξαιρεθεί εντελώς η πιθανότητα να είχαν τους ίδιους που συνελήφθησαν για τα 210 κιλά, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό επί του παρόντος.

Το φορτίο με τα 100 κιλά προέρχεται από το Περού και η κοκαΐνη και σε αυτή την περίπτωση φορτώθηκε στον Παναμά. Η έρευνα για τους τελικούς παραλήπτες του συνεχίζεται.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση αναφέρει:

«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο διυπηρεσιακής συνεργασίας με το Τμήμα Λαθρεμπορίου Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος και με τη συνδρομή Ξένων Αρχών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο πλαίσιο επιχειρησιακής δράσης με σκοπό τον εντοπισμό ναρκωτικών, κατά το χρονικό διάστημα από 23 έως 27 Μαΐου 2024 εντός του Λιμένα του Πειραιά, σε 13 εμπορευματοκιβώτια προερχόμενα από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Σε ένα εμπορευματοκιβώτιο με νόμιμο φορτίο κατεψυγμένα καλαμαράκια, προερχόμενο από το Περού με προορισμό την Κροατία, βρέθηκαν 100 συσκευασίες περιέχουσες 109 κιλά και 600 γραμμ. Κοκαΐνη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα