Πειραιάς: Στο “εκβιαστών” οι έρευνες για την έκρηξη σε parking

Διαβάζεται σε 2'
Έκρηξη σε χώρο στάθμευσης στον Πειραιά
Έκρηξη σε χώρο στάθμευσης στον Πειραιά intime

Το τμήμα δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας έχει αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση της έκρηξης σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά τα ξημερώματα της Παρασκευής

Το τμήμα δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας έχει αναλάβει την υπόθεση της ισχυρής έκρηξης, που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Ομηρίδη Σκυλίτση και Πυθαγόρα στον Πειραιά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο χώρος ερευνήθηκε από στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της ελληνικής αστυνομίας ωστόσο δεν εντοπίστηκαν ευρήματα, προκειμένου να προσδιοριστεί από τι προκλήθηκε η έκρηξη, η οποία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε 10 οχήματα και κατοικίες αλλά και στο πρατήριο υγρών καυσίμων.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα επί της Οδού Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά και ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση και στους γύρω δρόμους.

Σημειώνεται ότι κοντά στο συγκεκριμένο βενζινάδικο είχαν σημειωθεί περιστατικό με πυροβολισμούς πριν από περίπου ένα μήνα.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έστειλε δυνάμεις στο σημείο.

Κάτοικος της περιοχής περιέγραψε στην ΕΡΤ πώς έζησε το περιστατικό. Ο κ. Γιώργος, που μένει σε πολυκατοικία του Πειραιά απέναντι από το βενζινάδικο, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ανέφερε χαρακτηριστικά «ήταν γύρω στις 03: 20. Κοιμόμασταν στο σπίτι μας εγώ και η οικογένειά μου. Ξαφνικά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος τρομερής δύναμης. Πεταχτήκαμε πάνω, βγήκαμε στο μπαλκόνι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Από το βενζινάδικο έβγαινε ένας άσπρος καπνός. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έγινε. Εκείνο που φανταστήκαμε περισσότερο ότι επειδή είναι και το φυσικό αέριο μήπως έγινε κάτι με αυτό. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα. Σπάσανε οι τζαμαρίες όλων των πολυκατοικιών από κάτω[…] Και μάλιστα το ωστικό κύμα ήταν τόσο μεγάλο που έχει φτάσει και σε ένα κομμωτήριο που είναι κάτω στη δεξιά πλευρά που έχει σχεδόν διαλυθεί και αυτό. Εμείς βέβαια δεν ξέραμε αν ήταν βόμβα ή οτιδήποτε άλλο. Μετά πληροφορηθήκαμε τι είχε γίνει, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα[…]».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα