Πειραιάς: Θα οριστεί πραγματογνώμονας για την τραγωδία – Κατεδάφιζαν τοίχους και ντουβάρια

Διαβάζεται σε 3'
Κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά
Κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά ΙΝΤΙΜΕ

Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για την φονική κατάρρευση οικίας στην οδό Νεωρίων στο Πασαλιμάνι, καθώς από την πρώτη εικόνα που έχουν σχηματίσει οι Αρχές, οι εργάτες έριχναν τοίχους και ντουβάρια, μόνο με την παρουσία εργολάβου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στον Πειραιά και συγκεκριμένα για την φονική κατάρρευση οικίας, στην οδό Νεωρίων, στο Πασαλιμάνι στον Πειραιά, όπου έχασε την ζωή του ένας 31χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που δούλευε εκεί ως εργάτης, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ένας ακόμη εργάτης και ακόμη δύο ελαφρύτερα.

Η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη όλων των εργατών (2 Έλληνες, 5 Γεωργιανοί και 2 Αφρικανοί από Ακτή Ελεφαντοστού) και του εργολάβου που βρίσκονταν εκεί, συνολικά 9 άτομα, εκ των οποίων οι τρεις είναι στο νοσοκομείο, οι δύο φρουρούμενοι και ένας ακόμη ο πολυτραυματίας Γεωργιανός, που έχει αφεθεί ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Από τα πέντε άτομα που κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, τρεις δήλωσαν το βράδυ πως ήθελαν να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Η Αστυνομία αναζητά και τους έξι Λιβανέζους ιδιοκτήτες της οικίας οι οποίοι είναι άφαντοι, σε μία προσπάθεια ίσως να αποφύγουν την σύλληψη στα όρια του αυτοφώρου, ενώ απ’ ότι φαίνεται η άδεια μικρών εργασιών που είχαν εκδώσει δεν αντιστοιχεί στην πραγματική διάσταση των οικοδομικών εργασιών που λάμβαναν χώρο στο παλιό διώροφο, όπου, φέρονται να έριχναν τοίχους και ντουβάρια με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν κεντρικά δοκάρια της οικοδομής και να καταρρεύσει όλος ο όροφος.

Κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι στον Πειραιά
Κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι στον Πειραιά INTIME NEWS

Ο άτυχος αστυνομικός που εργαζόταν εκεί για να συμπληρώσει το πενιχρό του εισόδημα, πήδηξε την στιγμής της κατάρρευσης στην καρότσα του φορτηγού που είχε πάει για να φορτώσει μπάζα και οι τοίχοι του σπιτιού έπεσαν πάνω του και τον καταπλάκωσαν, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του. Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική και άντρες της ΕΜΑΚ που απεγκλώβισαν νεκρό τον άτυχο άντρα από μεγάλο όγκο οικοδομικών υλικών.

Ο εργολάβος είναι αντιμέτωπος με κακούργημα, καθώς κατηγορείται για παράβαση του οικοδομικού κανονισμού που οδήγησε σε θάνατο και σωματικές βλάβες, ενώ οι εργάτες για πλημμελήματα, όπως για οικοδομικές εργασίες χωρίς την νόμιμη άδεια. Με την ίδια βαριά κατηγορία στην δικογραφία που έχει σχηματισθεί για τον εργολάβο, είναι αντιμέτωποι και ο μηχανικός αλλά και οι ιδιοκτήτες της οικίας.

Οι συλληφθέντες που βρίσκονται σε θέση θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά, ενώ πρόκειται να οριστεί πραγματογνώμονας πολιτικός μηχανικός για να πραγματοποιήσει αυτοψία και να συμπληρώσει έκθεση με τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα