ΠΕΝΕΝ: 24ωρη απεργία σήμερα στα πλοία της ακτοπλοΐας

ΠΕΝΕΝ: 24ωρη απεργία σήμερα στα πλοία της ακτοπλοΐας
Δεμένα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά Eurokinissi

Απεργεί σήμερα, Πέμπτη η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού. Παράνομη αλλά όχι καταχρηστική κρίθηκε η απεργιακή κινητοποίηση.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού πραγματοποιεί 24ωρη απεργιακή κινητοποίησης σήμερα, με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, απευθύνοντας μάλιστα κάλεσμα συμμετοχής και περιφρούρησης της απεργίας με επίκεντρο το λιμάνι του Πειραιά.

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργιακή κινητοποίηση τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά.

Το συγκεκριμένο ναυτεργατικό σωματείο κάλεσε επίσης τους εν ενεργεία και συνταξιούχους Ναυτεργάτες να δώσουν όλοι τους το αγωνιστικό παρόν στο κάλεσμα της ΠΕΝΕΝ στις 5.00 π.μ στο λιμάνι του Πειραιά και στα καράβια απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά (ΗΣΑΠ).

Από την πλευρά ο Σύνδεσμος των ακτοπλόων ζήτησε με επιστολή του προς το υπουργείο Ναυτιλίας τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

«Δίνουμε τον αγώνα με πίστη στις δυνάμεις μας, στην οργάνωσή μας, στην ενότητα και εγκαινιάζουμε με τον τρόπο αυτό μια πολύμορφη δράση η οποία θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα» αναφέρει η ΠΕΝΕΝ, προσθέτοντας ότι «η πάλη έχει στο επίκεντρο την υπεράσπιση του 8ώρου, των εργασιακών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων που η κυβέρνηση και το κεφάλαιο μεθοδεύουν να δώσουν ένα νέο συντριπτικό πλήγμα».

“Παράνομη αλλά όχι καταχρηστική η απεργία”

Εναντίον της απόφασης της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού είχε προσφύγει ο σύνδεσμος των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ), ζητώντας από το πρωτοδικείο Πειραιά να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική.

Ωστόσο, το πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε παράνομη αλλά όχι καταχρηστική, την απεργιακή κινητοποίηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα