Πέθανε ο Γιώργος Λαμπράκης, γιος του αγωνιστή της ΕΔΑ

Διαβάζεται σε 2'
Γιώργος Λαμπράκης
Ο Γιώργος Λαμπράκης EUROKINISSI

Πέθανε ο Γιώργος Λαμπράκης, γιος του αγωνιστή της ΕΔΑ, ίδια μέρα με τη δολοφονία του πατέρα του, 61 χρόνια μετά. H ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Σε ηλικία 65 ετών πέθανε ο Γιώργος Λαμπράκης, γιος του αγωνιστή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ο Γιώργος Λαμπράκης έφυγε από τη ζωή την ίδια ακριβώς μέρα με την δολοφονία του πατέρα του, 61 χρόνια μετά. Ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε το ΚΚΕ εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

«Στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το Κόμμα μας το 1991, στάθηκε στη σωστή πλευρά υπερασπιζόμενος το Κόμμα και την αταλάντευτη πάλη για τη νέα κοινωνία, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον θάνατο του Γιώργου Λαμπράκη:

«Αποχαιρετάμε τον πολύτιμο σύντροφο Γιώργο Λαμπράκη, σεμνό αγωνιστή – κομμουνιστή, μαχητή της ζωής, που έδωσε με παλικαριά και την τελευταία του μάχη. Και αυτό μας γεμίζει θλίψη, επειδή ο σ. Γιώργος είχε ακόμη πάρα πολλά να προσφέρει.

Ο σ. Γιώργος, γεννήθηκε το 1959, γιος του βαλκανιονίκη, γιατρού, αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ και βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Φεύγει την ίδια ακριβώς μέρα με την δολοφονία του πατέρα του, 61 χρόνια μετά.

Έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1983 στην ΚΟΒ εργαζομένων Δήμου Πειραιά, όπου εργαζόταν. Ως συνδικαλιστής και για χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου οδηγών – μηχανικών και εργατών καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, είχε την αμέριστη εκτίμηση των συναδέλφων του ως συνεπής και πρωτοπόρος σε κάθε διεκδίκηση και αγώνα.

Στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το Κόμμα μας το 1991, στάθηκε στη σωστή πλευρά υπερασπιζόμενος το Κόμμα και την αταλάντευτη πάλη για τη νέα κοινωνία, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και μέχρι και σήμερα αντιπρόεδρός της. Ο σύντροφος Γιώργος, βάδισε χιλιάδες χιλιόμετρα της Ειρήνης και του Αγώνα, περπάτησε σε όλες τις Μαραθώνιες Πορείες Ειρήνης από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα, ένας πραγματικός μαραθωνοδρόμος.

Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στη γυναίκα του, συντρόφισσα Δέσποινα, τα παιδιά και τα εγγόνια του».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα