Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου – Τι είχε καταγγείλει ο βουλευτής

Διαβάζεται σε 5'
Γιάννης Καλλιάνος
Γιάννης Καλλιάνος EUROKINISSI

Την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Αττικόν” άφησε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου. Όσα είχαν προηγηθεί με την υγεία του.

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Αττικόν” άφησε την τελευταία του πνοή ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, σε ηλικία 79 ετών.

Ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος είχε κάνει γνωστή τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του πατέρα του μετά από σοβαρή καταγγελία για το ΕΣΥ και, συγκεκριμένα, για το δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο κ. Καλλιάνος περιέγραφε την περιπέτεια υγείας του πατέρα του, αναφέροντας πως θέλει “να ξεμπροστιάσει το σύστημα” για τον τρόπου που διαχειρίστηκαν την κατάστασή του.

“Θέλω να πω κάποια πράγματα όχι για να με λυπηθείτε, αλλά για να ξεμπροστιάσω ένα σύστημα συγκεκριμένων ανθρώπων που έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση όχι μόνο εμένα, αλλά ολόκληρη την οικογένεια μου” ανέφερε αρχικά ο κ. Καλλιάνος.

Ο πατέρας μου έχει πολλά προβλήματα υγείας, καθώς κάνει και αιμοκάθαρση και έχει ζάχαρο. Πριν 15 ημέρες μπήκε στη Βούλα καθώς μαύρισε το δάχτυλο του μιας και έχει διαβητικό πόδι. Του φέρθηκαν πολύ καλά στην Βούλα, αλλά του είπαν ότι τέτοια μεγάλα αγγειοχειρουργικά θέματα δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν όπως θα έπρεπε και θα πρέπει να βρεθεί σε άλλο νοσοκομείο. Μπήκε, την επόμενη μέρα έκανε χειρουργείο και του ακρωτηρίασαν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού“.

Τις επόμενες πέντε ημέρες πήγαινε καλά. Την έκτη μέρα έκανε αποκορεσμό, δηλαδή έπεφτε το οξυγόνο. Ο αδερφός μου είναι γιατρός στην Κύπρο, τον είδε στην κατάσταση αυτή και ήρθε τον είδε και είπε να μπει στην πλατφόρμα και να εισαχθεί σε ΜΕΘ, γιατί δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να είναι καλά. Ο γιατρός που τον χειρούργησε μαζί με όλη η ομάδα μας είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος και ότι “υπογράφουμε όλοι” ότι ο κ. Καλλιάνος είναι καλά, πάρα πολύ καλά. Ο αδερφός μου τους παρακάλαγε να τον βάλουν σε ΜΑΦ. Δεν τον έβαζαν, έλεγαν ότι είναι καλά εξήγησε, αναφέροντας πως για 5 μέρες τους παρακαλούσαν, αλλά ότι οι γιατροί έλεγαν πως είναι καλά, παρόλο που του έπεφτε συνέχεια το οξυγόνο.

Στη συνέχεια, ο κ. Καλλιάνος ξέσπασε: “Έχουν στερέψει τα δάκρυα μου να τους παρακαλάω να τον βάλουν σε μια ΜΑΦ. Τελικά, ο πατέρας μου έκανε αποκορεσμό και έπαθε και ανακοπή σήμερα και τον διασωλήνωσαν και τον έβαλαν στην εντατική. Επειδή αυτό που έπαθε ο πατέρας μου θα το έχουν πάθει πολλοί άνθρωποι, δεν μπορούν να φανταστούν τι έχουν να πάθουν από εμένα και τον αδερφό μου. Εύχομαι να τα καταφέρει ο πατέρας μου, αν και είναι πολύ δύσκολο πια. Συγγνώμη που κλαίω… Δεν είχε οξυγόνο καθόλου και πέρναγε μια νοσοκόμα κάθε 4 ώρες“.

“Αυτή είναι η κατάσταση σ’ αυτό το ελληνικό νοσοκομείο, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, έκανα τα πάντα” κατέληξε ο κ. Καλλιάνος, ο οποίος, αν και αρχικά δεν είχε αναφέρει το όνομα του νοσοκομείου, στη συνέχεια αποκάλυψε πως αναφέρεται στο “Αττικό”, ενώ σημείωσε πως πήρε τον γιατρό που έλεγε ότι είναι καλά και του ζήτησε τον λόγο, με τον ίδιο να το αρνείται.

“Πρέπει στη χώρα αυτή, πρέπει όλοι οι άρρωστοι να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, με τον τρόπο που τους αξίζει. Δεν τους αξίζει ένα τέτοιο τέλος και μια τέτοια κατάσταση” κατέληξε, ιδιαίτερα φορτισμένος συναισθηματικά.

Το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ αποκάλυψε ο Γιάννης Καλλιάνος σε δηλώσεις του στο Mega.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε τόσο στην ανακοίνωση του νοσοκομείου «Αττικόν», μετά τις καταγγελίες του, όσο και στην τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, επί του θέματος.

«Έχουν στερέψει τα δάκρυα μου να τους παρακαλώ κάθε φορά ότι δεν είναι καλά ο πατέρας μου και ότι θα πρέπει να τον βάλουν σε μια ΜΑΦ τουλάχιστον ή σε μια εντατική χωρίς να τον διασωληνώσουν».

«Ακόμη και με τη μάσκα είχε 60 κορεσμό, και πήγαινε από πάνω ο αδερφός μου και του ‘βάζε ταινίες, και έλεγε παιδιά θέλει ΜΕΘ θέλει ή ΜΑΘ δεν θα ζήσει ο άνθρωπος, και του λέγανε ‘’όχι κύριε Καλλιάνε είναι εξαιρετικά ο κύριος, μην ανησυχείτε καθόλου’’».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας του μεταφέρθηκε από το «Ασκληπιείο» της Βούλας στο «Αττικό» νοσοκομείο για να χειρουργηθεί για γάγγραινα. Μετά την επέμβαση όμως, όπως λέει, η υγεία του επιδεινώθηκε και παρά τις εκκλήσεις του να βάλουν τον πατέρα του σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, οι γιατροί όπως καταγγέλλει αδιαφόρησαν.

«Τον πήγαμε στο Αττικόν, όπου έγινε χειρουργική επέμβαση στο πόδι του. Στη συνέχεια όμως, είχε δύσπνοια, αλλά οι γιατροί μου έλεγαν ότι “ο πατέρας σας πηγαίνει πολύ καλά και οι εξετάσεις του ήταν φοβερές. Ο πατέρας μου άρχισε να κάνει ολοένα και σοβαρότερη δύσπνοια και οι γιατροί μας έλεγαν ωστόσο ότι πήγαινε κάθε μέρα και καλύτερα. Ο καθηγητής σε μια τόσο βαριά περίπτωση ασθενούς όπως ο πατέρας μου έκρινε πως δεν χρειαζόταν να μπει εντατική.

Δε φαντάζεστε, πόσο βαθιά θα φέρω το μαχαίρι στο κόκκαλο. Ζητούσαμε να μπει σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και μας έλεγαν ότι πήγαινε καλύτερα. Ο πατέρας μου τελικά έπαθε ανακοπή και τώρα είναι στην εντατική. Έπρεπε να μπει νωρίτερα. Τη νύχτα σχεδόν “έφυγε” ο πατέρας μου. Τον επανέφεραν αλλά δίνουν 5 με 15% πιθανότητα να ζήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου “Αττικον”

Σε συνέχεια του χθεσινού δελτίου τύπου του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» ανακοινώνουμε σήμερα 25/4/2024 το θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών νοσηλείας του περιστατικού από την ημέρα της εισαγωγής του έως σήμερα,η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ο Διοικητής
Σπυρίδων Αποστολόπουλος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα