Καλλιάνος: Ξεσπά μετά την περιπέτεια υγείας του πατέρα του – “Θέλω να ξεμπροστιάσω το σύστημα”

Διαβάζεται σε 3'
Γιάννης Καλλιάνος
Γιάννης Καλλιάνος Facebook/@Γιάννης Καλλιάνος - Giannis Kallianos

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιανός περιέγραψε την περιπέτεια υγείας του πατέρα του, καταγγέλλοντας το “σύστημα” σε δημόσιο νοσοκομείο.

Σε μια καταγγελία για το ΕΣΥ και, συγκεκριμένα, για το δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο χρειάστηκε να νοσηλευτεί ο πατέρας του, προχώρησε ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Καλλιάνος περιγράφει την περιπέτεια υγείας του πατέρα του, αναφέροντας πως θέλει “να ξεμπροστιάσει το σύστημα” για τον τρόπου που διαχειρίστηκαν την κατάστασή του.

“Θέλω να πω κάποια πράγματα όχι για να με λυπηθείτε, αλλά για να ξεμπροστιάσω ένα σύστημα συγκεκριμένων ανθρώπων που έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση όχι μόνο εμένα, αλλά ολόκληρη την οικογένεια μου” αναφέρει αρχικά ο κ. Καλλιάνος.

Όπως περιγράφει:Ο πατέρας μου έχει πολλά προβλήματα υγείας, καθώς κάνει και αιμοκάθαρση και έχει ζάχαρο. Πριν 15 ημέρες μπήκε στη Βούλα καθώς μαύρισε το δάχτυλο του μιας και έχει διαβητικό πόδι. Του φέρθηκαν πολύ καλά στην Βούλα, αλλά του είπαν ότι τέτοια μεγάλα αγγειοχειρουργικά θέματα δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν όπως θα έπρεπε και θα πρέπει να βρεθεί σε άλλο νοσοκομείο. Μπήκε, την επόμενη μέρα έκανε χειρουργείο και του ακρωτηρίασαν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού“.

Τις επόμενες πέντε ημέρες πήγαινε καλά. Την έκτη μέρα έκανε αποκορεσμό, δηλαδή έπεφτε το οξυγόνο. Ο αδερφός μου είναι γιατρός στην Κύπρο, τον είδε στην κατάσταση αυτή και ήρθε τον είδε και είπε να μπει στην πλατφόρμα και να εισαχθεί σε ΜΕΘ, γιατί δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να είναι καλά. Ο γιατρός που τον χειρούργησε μαζί με όλη η ομάδα μας είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος και ότι “υπογράφουμε όλοι” ότι ο κ. Καλλιάνος είναι καλά, πάρα πολύ καλά. Ο αδερφός μου τους παρακάλαγε να τον βάλουν σε ΜΑΦ. Δεν τον έβαζαν, έλεγαν ότι είναι καλά εξήγησε, αναφέροντας πως για 5 μέρες τους παρακαλούσαν, αλλά ότι οι γιατροί έλεγαν πως είναι καλά, παρόλο που του έπεφτε συνέχεια το οξυγόνο.

Στη συνέχεια, ο κ. Καλλιάνος ξεσπά: “Έχουν στερέψει τα δάκρυα μου να τους παρακαλάω να τον βάλουν σε μια ΜΑΦ. Τελικά, ο πατέρας μου έκανε αποκορεσμό και έπαθε και ανακοπή σήμερα και τον διασωλήνωσαν και τον έβαλαν στην εντατική. Επειδή αυτό που έπαθε ο πατέρας μου θα το έχουν πάθει πολλοί άνθρωποι, δεν μπορούν να φανταστούν τι έχουν να πάθουν από εμένα και τον αδερφό μου. Εύχομαι να τα καταφέρει ο πατέρας μου, αν και είναι πολύ δύσκολο πια. Συγγνώμη που κλαίω… Δεν είχε οξυγόνο καθόλου και πέρναγε μια νοσοκόμα κάθε 4 ώρες“.

“Αυτή είναι η κατάσταση σ’ αυτό το ελληνικό νοσοκομείο, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, έκανα τα πάντα” κατέληξε ο κ. Καλλιάνος, ο οποίος, αν και αρχικά δεν είχε αναφέρει το όνομα του νοσοκομείου, στη συνέχεια αποκάλυψε πως αναφέρεται στο “Αττικό”, ενώ σημείωσε πως πήρε τον γιατρό που έλεγε ότι είναι καλά και του ζήτησε τον λόγο, με τον ίδιο να το αρνείται.

“Πρέπει στη χώρα αυτή, πρέπει όλοι οι άρρωστοι να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, με τον τρόπο που τους αξίζει. Δεν τους αξίζει ένα τέτοιο τέλος και μια τέτοια κατάσταση” κατέληξε, ιδιαίτερα φορτισμένος συναισθηματικά.

Η ανάρτηση – καταγγελία του Γιάννη Καλλιάνου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα