Πέθανε ο Βασίλης Βάρσος, ιδιοκτήτης του θρυλικού ζαχαροπλαστείου

Πέθανε ο Βασίλης Βάρσος, ιδιοκτήτης του θρυλικού ζαχαροπλαστείου

Πέθανε ο Βασίλης Βάρσος, ένας από τους κληρονόμους και διαχειριστές του πασίγνωστου ζαχαροπλαστείου στην Κηφισιά.

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης ο Βασίλης Βάρσος, ο γνωστός επιχειρηματίας και ένας από τους δύο εγγονούς του Βασίλη Βάρσου που άνοιξε το 1892 το θρυλικό ζαχαροπλαστείο και το οποίο αριθμεί πλέον 128 χρόνια Ιστορίας.

Ο Βασίλης Βάρσος είχε βάλει και υποψηφιότητα για τις δημοτικές εκλογές του 2019 διεκδικώντας τη δημαρχία. Η αιτία θανάτου του δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα.

Την είδηση γνωστοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς με σχετική ανάρτηση στο Facebook, όπου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

“Ο Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη των μελών του για την απώλεια του επιφανούς και αγαπητού μέλους του, Βασίλη Βάρσου και απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Βασίλης Βάρσος υπήρξε γνωστός και αγαπητός στην Κηφισιώτικη οικογένεια. Εξαιρετικός επιχειρηματίας, υπέροχος οικογενειάρχης, αγαπητός συμπολίτης, θα μας λείψει πολύ”.

Μετά την αναγγελία του θανάτου του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς συνεδρίασε και αποφάσισε τα εξής:

  1. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος
  2. Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία
  3. Να αποστείλει στεφάνι εις μνήμη του
  4. Να δημοσιεύσει το παρόν στην ιστοσελίδα του, στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να το αποστείλει προς δημοσίευση στον τοπικό τύπο.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, στις 2μμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς.

Η ιστορία του ιστορικού ζαχαροπλαστείου

Η ιστορία του ζαχαροπλαστείου «Βάρσος» ξεκίνησε το 1980 όταν ο ιδρυτής της εταιρείας Βασίλειος Χ. Βάρσος έφυγε από την Καστριώτισσα, Φωκίδος με τον αδελφό του και μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.

Το 1910, ο Βάρσος άκμαζε καθώς απασχολούσε 24 άτομα προσωπικό και είχε ένα από τα μεγαλύτερα ψυγεία της εποχής με 20 παγοκολώνες ενώ το 1922 αποφασίστηκε να μεταφερθεί η επιχείρηση στο κέντρο της Κηφισιάς γιατί εκείνη την εποχή οι κάτοικοι της είχαν την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη.

Το 1965, ο Γιώργος και ο Βασίλης Βάρσος ανέλαβαν την διαχείριση της εταιρεία και συνέχισαν τη δυναμική της ανάπτυξη και ήρθαν στην Αθήνα. Την περίοδο 1967-1968 η εταιρεία αγόρασε μηχανήματα, των οποίων η χρήση είχε ως αποτέλεσμα μια κατά πολύ βελτιωμένη διαδικασία παραγωγής και μια ακόμα υψηλότερη ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Το 1980 τo κατάστημα Βάρσος ήταν το πρώτο στην Ελλάδα που εγκατέστησε μικροβιολογικό εργαστήριο για την παραγωγή ενώ το 1992 ο Βάρσος γιόρτασε 100 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Ο «Βάρσος» μετράει πλέον 128 χρόνια ιστορίας και αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα