Πλημμυροπαθείς Λάρισας: Έκαψαν τα “ραβασάκια” του ΕΝΦΙΑ έξω από τη ΔΟΥ

Διαβάζεται σε 2'
Πλημμυροπαθείς Λάρισας: Έκαψαν τα “ραβασάκια” του ΕΝΦΙΑ έξω από τη ΔΟΥ
larissanet

Αγανακτισμένοι οι πλημμυροπαθείς της Λάρισας, έκαψαν τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της ΔΟΥ στην συνοικία της Φιλιππούπολης, με τις Επιτροπές Πληγέντων, έχοντας και την υποστήριξη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας να μιλούν για «εμπαιγμό και κοροϊδία».

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όπως αναφέρει το larissanet, οι πλημμυροπαθείς από τις περιοχές του Αγίου Θώμα, της Γιάννουλης και της Νέας Σμύρνης συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΔΟΥ και πανό ζήτησαν την απαλλαγή τους από τον ΕΝΦΙΑ, όπως και την καταβολή των αποζημιώσεων που επτά μήνες μετά «ακούγονται μόνο ως υποσχέσεις».

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας, μίλησε για «εμπαιγμό και κοροϊδία από την κυβέρνηση προς τους πλημμυροπαθείς με τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η πολιτεία δεν έχει καταβάλει ακόμα τις αποζημιώσεις, τη στιγμή που οι άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίες τους ταλαιπωρούνται από την γραφειοκρατία του κράτους.

Η Λίτσα Γούναρη, πλημμυροπαθής κάτοικος της περιοχής του Αγίου Θωμά, ανέφερε ότι «ακόμα δεν έχουμε μπει στα σπίτια μας κι αυτοί που έχουν καταφέρει να επιστρέψουν ζουν με τεράστιες δυσκολίες. Εδώ κι επτά μήνες δεν έχουν καταβληθεί τα ποσά της αποζημίωσης από το κράτος κι έρχονται τα χαρτιά από τον ΕΝΦΙΑ. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν μπει στα σπίτια τους και μόλις μπει το κλειδί στην πόρτα θα κληθούν να πληρώσουν για να τα επισκευάσουν, αλλά και λογαριασμούς».

Οι κάτοικοι στη συνέχεια έκαψαν τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ μπροστά από τη ΔΟΥ, ενώ τόνισαν πως ο αγώνας τους μέχρι να βρουν δικαίωση δεν θα ολοκληρωθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα