Πληρώνεται ακόμα ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας με τα πλαστά πτυχία

Πληρώνεται ακόμα ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας με τα πλαστά πτυχία

Ακόμα πληρώνεται ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας, παρότι είχε χάσει τη θέση του λόγω πλαστών πτυχίων. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ εργάζεται στο Θριάσιο, παίρνοντας κανονικά τον μισθό του.

Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας είχε παραιτηθεί τον Δεκέμβριο, όταν είχαν αποκαλυφθεί πλαστοί τίτλοι σπουδών. Είναι Απρίλιος και εξακολουθεί να πληρώνεται από το Θριάσιο.

Το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο ακόμη δεν έχει συνεδριάσει, ώστε να αποφασίσει για την τύχη του.

“Επανεγγράφη μετά την παραίτησή του στα μητρώα των υπαλλήλων και δεν εργάζεται, βέβαια, φέρει αναρρωτικές άδειες και συνεχίζει να πληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο”, σύμφωνα με πληροφορίες προσώπων.

Ο πρώην διοικητής νοσοκομείου Νίκαιας δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ασκώ νόμιμο δικαίωμά μου. Κάνω ό,τι προβλέπει ο νόμος. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο δικαστήριο“.

Από την παραίτησή του και μετά, ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι ευθυνών, που επιτρέπει στον πρώην διοικητή να μένει στο απυρόβλητο, εκμεταλλευόμενος τα παραθυράκια του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.

“Εμείς προχωρήσαμε σε αναστολή άσκησης καθηκόντων ήδη από τον Γενάρη του 2019 και μετά τη λήξη αυτής της διαδικασίας επανέκαμψε στο νοσοκομείο μας, ως καθαρά μισθοδοτούμενος μέσα από το ελληνικό δημόσιο”, δήλωσε στέλεχος του νοσοκομείου.

Ο πρώην διοικητής, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, είχε καταφέρει να “φουσκώσει” το βιογραφικό του με επιπλέον πλαστές ακαδημαϊκές περγαμηνές. Έτσι πέτυχε, εκτός από την προαγωγή του, και την αύξηση του μηνιαίου μισθού του.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Παύλου Πολάκη: “Μετά την έκπτωσή του, επιστρέφει στην οργανική του θέση, όπως ορίζει ο νόμος. Το θέμα χειρίζεται ο διοικητής του Θριάσιου νοσοκομείου. Ήδη από τον Δεκέμβριο έχει ξεκινήσει η πειθαρχική διαδικασία για το θέμα”.

Με λίγα λόγια, αν είσαι καθαρίστρια με πλαστό απολυτήριο λυκείου κινδυνεύεις με φυλάκιση. Αν είσαι διοικητής ενός μεγάλου νοσοκομείου και έχεις 4 πλαστά πτυχία, εξακολουθείς να πληρώνεσαι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα