Πολύδωρας: “Καλό το επίπεδο της ασφάλειας στην Ελλάδα”

default image

Καλό χαρακτήρισε το επίπεδο ασφάλειας στην Ελλάδα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, οι πολίτες όμως έχουν διαφορετική γνώμη

“Είναι καλό το επίπεδο της ασφάλειας στην Ελλάδα και ίσως είναι καλύτερο και από την Ευρώπη, όσο το αποδεικνύουν αυτό οι στατιστικές”. Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας όταν κλήθηκε να σχολιάσει πανευρωπαϊκή έρευνα, η οποία έδειξε ότι το 49% των Ελλήνων φοβάται ότι θα πέσει θύμα κλοπής ή ληστείας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σε μέσο όρο στο 30%. 

Ο κ. Πολύδωρας είπε ότι στα σοβαρά εγκλήματα η Ελλάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο και βρίσκεται στην 23η θέση μεταξύ των 25 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που δείχνει ότι οι Έλληνες δεν αντιμετωπίζουν εγκληματικότητα σοβαρής μορφής, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό δεν είναι της παρούσας κυβέρνησης – για να μην είναι ο ίδιος όπως είπε χαρακτηριστικά “κανένας κομματικός εγωιστής” – αλλά “συνέχεια κυβερνητικών θητειών”. Στη συνέχεια ο υπουργός έκλεισε το θέμα λέγοντας ότι δεν θέλει να σχολιάσει περαιτέρω το αποτέλεσμα της έρευνας.

 Ο κ. Πολύδωρας είπε ότι έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά την εκδήλωση υπογραφής μνημονίου για την αποστολή μεταξύ του κέντρου μελετών ασφάλειας της Αστυνομίας και της Αμερικανικής Σχολής Εγκληματολογίας “John Jay” του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. 

 Στο πανεπιστήμιο θα σταλούν πέντε αξιωματικοί μεσαίων βαθμών της Ελληνικής Αστυνομίας για να εκπαιδευτούν σε θέματα ασφάλειας και διαχείρισης των εγκληματικών περιστατικών. Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη παρουσία των ηγεσιών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ από αμερικανικής πλευράς υπέγραψε ο πρόεδρος της Σχολής Εγκληματολογίας “John Jay” του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα