Πολυτεχνείο: Δεν θα πληρώσει πρόστιμο η γυναίκα που πήγε να αφήσει ένα λουλούδι

Πολυτεχνείο: Δεν θα πληρώσει πρόστιμο η γυναίκα που πήγε να αφήσει ένα λουλούδι

Η γυναίκα στην οποία έκοψε κλήση αστυνομικός επειδή βρέθηκε στο Πολυτεχνείο για να αφήσει ένα λουλούδι τελικά δεν θα χρειαστεί να πληρώσει τα 300 ευρώ. Το τηλεφώνημα Τσίπρα και η παρέμβαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Την παρέμβαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη προκάλεσαν οι έντονες αντιδράσεις από την απόφαση να βεβαιωθεί πρόστιμο 300 ευρώ στη γυναίκα που την Τρίτη (17/11) πήγε στο Πολυτεχνείο για να καταθέσει ένα λουλούδι.

Η γυναίκα, όταν τη σταμάτησαν οι αστυνομικοί για έλεγχο, έξω ακριβώς από το πανεπιστημιακό ίδρυμα, τους είπε ότι είχε χρησιμοποιήσει τον κωδικό 6 για να βγει από το σπίτι της και να πάει μέχρι την Πατησίων, ομολόγησε όμως ότι στην πραγματικότητα ήθελε να αφήσει ένα λουλούδι.

Την παραπάνω απόφαση γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος στο Open, μιλώντας για τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της χτεσινής επετείου του Πολυτεχνείου.


“Με προσωπική παρέμβαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. δεν θα της βεβαιωθεί το πρόστιμο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ακύρωση του προστίμου αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί Τρίτης στον ΣΚΑΪ και κάνοντας λόγο για “υπερβολή”.

Παρέμβαση και από Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας είχε το βράδυ της Τρίτης (17/11) τηλεφωνική επικοινωνία με την Μαρία Κιούση, τη γυναίκα που της έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ γιατί πήγε να αφήσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο.

Η κα Κιούση εξήγησε στον κ. Τσίπρα πως εργάζεται δίπλα στο Πολυτεχνείο και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θέλησε να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο, στέλνοντας τον κωδικό 6 λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Η κα Κιούση ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πως κατέθεσε ένσταση για το πρόστιμο που της βεβαιώθηκε, με τον κ. Τσίπρα να τονίζει πως το ελάχιστο που οφείλει να κάνει το Υπουργείο Προστασιας του Πολιτη είναι να ακυρώσει το πρόστιμο που επέβαλε εξαντλώντας την αυστηρότητά της, ειδάλλως το πρόστιμο θα πληρώσει συμβολικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αιχμές απο το υπουργείο ΠΡΟΠΟ

Για την ενέργεια αυτή, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση, αφήνοντας αιχμές για την… “καθυστερημένη συμπόνια του ΣΥΡΙΖΑ”, όπως την χαρακτηρίζει. Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Σήμερα το πρωί στις 8:00 ο διευθυντής Τροχαίας Αττικής, επικοινώνησε στην εργασία της με την κυρία που κατέθεσε λουλούδια στο Πολυτεχνείο, ώστε να αρθεί το διοικητικό πρόστιμο που της επεβλήθη χθες.

Η απόφαση για την άρση είχε παρθεί και η αυτονόητη έμπρακτη συγνώμη είχε ζητηθεί από χθες το απόγευμα, από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ώρες αργότερα κι αφού το πρόστιμο είχε αρθεί, έσπευσε να επικοινωνήσει και αυτός μαζί της. Κατόπιν εορτής. Η συμπόνια και η κατανόησή του άργησαν πάλι”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα