Χιλιάδες διαδηλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φώναξαν “λευτεριά στην Παλαιστίνη”

Διαβάζεται σε 4'
Πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στην Αθήνα
Πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στην Αθήνα ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης στην Αθήνα, με αίτημα “να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα”. Αντίστοιχη πορεία πραγματοποιείται και στη Θεσσαλονίκη.

«Να σταματήσει τώρα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ είναι η απαίτηση» τονίστηκε στο συλλαλητήριο από εργατικά σωματεία του ΠΑΜΕ, φοιτητικούς συλλόγους και φορείς που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα.

«Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών. Για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής. Για Παλαιστίνη ελεύθερη στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» ακούστηκε από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης, ενώ ακολούθησε πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την ελληνική κυβέρνηση «που απείχε στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για το ψήφισμα της Ιορδανίας για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα».

Πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στην Αθήνα ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Παραβρέθηκε πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής μέλη του Πολιτικού Γραφείου, όπως και ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής, Γιουσέφ Ντορχόμ.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε το εξής μήνυμα της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών: «Ευχαριστούμε το ΠΑΜΕ και τα Συνδικάτα για την έμπρακτη αλληλεγγύη και υποστήριξη στους εργάτες του λαού της Παλαιστίνης. Η αλληλεγγύη μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τη νίκη. Ζήτω οι αγώνες των λαών», αναφέρεται στο μήνυμα.

Το συλλαλητήριο, επίσης, χαιρέτισε η Παλαιστινιακή Παροικία, το Παλαιστινιακό Σπίτι και τα μέλη τους.

Πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στην Αθήνα ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας στο Μέγαρο Μουσικής και είχε ως κατάληξή του την πρεσβεία του Ισραήλ. Λόγω του συλλαλητηρίου έκλεισε η Βασιλίσσης Σοφίας και στα 2 ρεύματα, ενώ σταδιακά έκλεισε και η Κηφισίας, τουλάχιστον στην άνοδο.

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Στο κάλεσμά του στο συλλαλητήριο, το ΠΑΜΕ ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Το ΠΑΜΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της χώρας μας σε άμεση απάντηση στη σφαγή που πραγματοποιεί το Ισραήλ στην Παλαιστίνη.

Η δραματική νύχτα στη Γάζα όπου το Ισραήλ σφυροκοπούσε ανελέητα την περιοχή πνίγοντας στο αίμα τον Παλαιστινιακό λαό μπλοκάροντας παράλληλα την επικοινωνία και τον ίντερνετ με στόχο να κρυφτεί το μέγεθος της σφαγής, των χιλιάδων αμάχων, γυναικόπαιδων που πέφτουν θύματα, η απάντηση περνά σε όσους θέλουν να βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Όλοι στους δρόμους!

Δίνουμε άμεση απάντηση!

Μαζί με τους λαούς σε κάθε χώρα που παρά την προσπάθεια να πέσει σιωπή πραγματοποιούν μεγάλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, βγαίνουμε ξανά στους δρόμους!

Με τον παλαιστινιακό λαό, για ελεύθερη Παλαιστίνη!

Για να σταματήσει το χέρι που δολοφονεί!

Για να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στο σφαγείο!

Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο νέο έγκλημα!”.

Πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στην Αθήνα ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Πορεία αλληλεγγύης και στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, πορεία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό πραγματοποιείται και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως μεταδίδει το Thesstoday.gr, το κάλεσμα έγινε από εργατικά σωματεία, άτομα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και Παλαιστίνιους οι οποίοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στη Θεσσαλονίκη
Πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στη Θεσσαλονίκη Thesstoday.gr

Στόχος της συγκέντρωσης είναι να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, καθώς και η άμεση χωρίς περιορισμούς ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό της Παλαιστίνης, αλλά και η στήριξη του αγώνα των Παλαιστινίων για «λεύτερη και ανεξάρτητη πατρίδα».

Oι διοργανωτές ζητούν ακόμη την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ από την περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα