Πότε σταματά ο Δακτύλιος στην Αθήνα

Διαβάζεται σε 2'
Δακτύλιος
Δακτύλιος EUROKINISSI

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το μέτρο της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας, θα σταματήσει να ισχύει. Πότε επανέρχεται.

Ο Δακτύλιος είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος και με τη βοήθεια των αρχών για την αποτελεσματική εφαρμογή του μέτρου, μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

Πρόκειται για ένα μέτρο που αρχικά είχε ξεκινήσει ως απαραίτητο για την “ανακούφιση” της πρωτεύουσας από την περιβαλλοντική και ατμοσφαιρική επιβάρυνση.

Στην πορεία και με τα σύγχρονα αυτοκίνητα που έμπαιναν στην κυκλοφορία να γίνονται όλο και περισσότερα, η ανάγκη για την ύπαρξη του μέτρου αφορούσε περισσότερο τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου. Δεν λείπουν ωστόσο και οι περιπτώσεις εξαίρεσης από τους όρους λειτουργίας του Δακτυλίου, όπως είναι αυτές που ισχύουν στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή τα υβριδικά.

Το μέτρο του Δακτυλίου, ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 07:00 έως τις 20:00 και τις Παρασκευές από 07:00 έως τις 15:00. Τώρα που “μπήκε” ο Ιούλιος, το μέτρο του Δακτυλίου φτάνει στο προσωρινό του τέλος, μια και σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα λήξει την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, στις 3 το απόγευμα, κάτι που σημαίνει πως από τότε και μέχρι τον Οκτώβριο, θα μπορούν όλα τα οχήματα να κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται πως το 2023, η επανέναρξη του μέτρου του Δακτυλίου, έγινε στις 16 Οκτωβρίου, οπότε σε αντίστοιχη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί μέσα στο καλοκαίρι, θα πρέπει να περιμένουμε την εκ νέου επαναφορά του σε ισχύ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα