Πρόστιμο 5.000 ευρώ και διώξεις σε 92 πολίτες που έσπασαν την καραντίνα

Πρόστιμο 5.000 ευρώ και διώξεις σε 92 πολίτες που έσπασαν την καραντίνα
Συνεχίζονται οι έλεγχοι της αστυνομίας στα ειδικά έντυπα κυκλοφορίας. Eurokinissi

Χαρδαλιάς: «Θέλω να τονίσω κατηγορηματικά, ότι αυτοί οι έλεγχοι καραντίνας το επόμενο τριήμερο θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα»

Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι καραντίνας το επόμενο τριήμερο όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την σημερινή συνέντευξη τύπου για τις εξελίξεις γύρω από την κρίση που έχει ξεσπάσει με την πανδημία του κορωνοϊού

Μάλιστα, 92 άτομα που είχαν τεθεί καραντίνα εντοπίστηκαν να την έχουν παραβιάσει και σε βάρος τους επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: 

«Σας ενημερώνω ότι συνολικά 5.824 συμπολίτες μας, δυνητικές επαφές κρουσμάτων ή ταξιδιώτες από χώρες του εξωτερικού, βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα σε όλη τη χώρα. 825 έχουν ολοκληρώσει το εφταήμερο ή δεκατετραήμερο απομόνωσής τους και βγήκαν από αυτή. 

Συνολικά έχουν γίνει μέχρι σήμερα, 1.116 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και 92 πολίτες έχουν βρεθεί εκτός σπιτιού ή πέριξ αυτού, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί το πρόστιμο των 5.000 ευρώ και να τους ασκηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις. 

Θέλω να τονίσω κατηγορηματικά, ότι αυτοί οι έλεγχοι καραντίνας το επόμενο τριήμερο θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα. Και καλούμε όλους όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία απομόνωσης, να είναι πλήρως συμμορφωμένοι με τις προβλεπόμενες διατάξεις». 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα