Πτώση ανεμόπτερου στην Κρήτη: Συγκλονίζει ο δύτης που απεγκλώβισε τους δύο επιβαίνοντες

Διαβάζεται σε 1'
Πτώση ανεμόπτερου στην Κρήτη: Συγκλονίζει ο δύτης που απεγκλώβισε τους δύο επιβαίνοντες
haniotikanea

Τα πρώτα λόγια του ναυαγοσώστη, ο οποίος εντόπισε και ανέσυρε νεκρούς τους δύο επιβαίνοντες του ανεμόπτερου που έπεσε ανοικτά του Μάλεμε. “Ήταν δεμένοι”.

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (09/11) στην Κρήτη, όταν ανεμόπτερο με δύο επιβαίνοντες κατέπεσε ανοικτά του Μάλεμε.

Οι έρευνες που είχαν ξεκινήσει νωρίτερα για τον εντοπισμό των δύο ανδρών, που είχαν αρχικά δηλωθεί ως αγνοούμενοι, είχαν τραγικό επίλογο, καθώς βρέθηκαν νεκροί και ανασύρθηκαν από ιδιώτες δύτες, από τη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε Χανίων.

Ο έμπειρος Χανιώτης ναυαγοσώστης, Παύλος Λυτινάκης, ήταν ο άνθρωπος που απεγκλώβισε τους δύο άνδρες από το ανεμόπτερο, και μιλώντας στο zarpanews.gr για το περιστατικό, ανέφερε:

«Δεν ήταν πολύ βαθιά, ήταν στα 2,5 με 3 μέτρα βάθος, και πολύ κοντά στην ακτή. Δεν είχαμε προετοιμαστεί, όμως, νομίζαμε ότι οι άνθρωποι είχαν προλάβει να πέσουν στο νερό πριν προσκρούσει το αεροπλάνο. Γι’ αυτό και δε είχαμε μαζί μας καταδυτικό εξοπλισμό, τους απεγκλώβισα με την ανάσα. Οι άνθρωποι ήταν δεμένοι, δεν είχαν κάνει καμία προσπάθεια να βγουν, ήταν αναποδογυρισμένο το ανεμόπτερο. Είχαν εκδορές, χτυπήματα στο πρόσωπο, ίσως να έχασαν χάσει τις αισθήσεις τους, ή και τη ζωή τους, στην πρόσκρουση».

Επίσης, δηλώσεις έκανε και ο κ. Βαγγέλης Μουσχουντάκης που συμμετείχε στην έρευνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα