Κρήτη: Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες του ανεμόπτερου που έπεσε στο Μάλεμε

Διαβάζεται σε 2'
Σκάφος του Λιμενικού (φωτογραφία αρχείου)
Σκάφος του Λιμενικού (φωτογραφία αρχείου) INTIME

Χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν από τη θάλασσα οι δύο άνδρες, που επέβαιναν στο μικρό ανεμόπτερο το οποίο έπεσε νωρίτερα στο Μάλεμε Χανίων.

Τραγικό επίλογο είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των δύο αγνοούμενων ανδρών, που επέβαιναν στο ανεμόπτερο που έπεσε το απόγευμα της Πέμπτης (09/11) στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο επιβαίνοντες του ανεμόπτερου εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και ανασύρθηκαν από ιδιώτες δύτες, από τη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε Χανίων.

Πρόκειται για δύο άνδρες οι οποίοι παρελήφθησαν από πλωτό του λιμενικού και μεταφέρονται στη ξηρά προκειμένου να παραληφθούν από ασθενοφόρο και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Το ανεμόπτερο εντόπισε στέλεχος του λιμενικού που επέβαινε σε ιδιωτικό σκάφος.

Πτώση ανεμόπτερου στο Μάλεμε
Πτώση ανεμόπτερου στο Μάλεμε Flashnews.gr

Στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συμμετείχαν υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης ένα όχημα του λιμενικού από τη ξηρά, ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, δύο κρουαζιερόπλοια και δύο αλιευτικά σκάφη. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 2 μποφόρ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τον αεροπορικό τομέα του κέντρου επιχειρήσεων το ανεμόπτερο είχε αναχωρήσει από την Άπαιδα με προορισμό τα Χανιά.

Δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα τα αίτια του δυστυχήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα