Ρόδος: “Λουκέτο” στο beach bar με τις παράνομες ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα

Διαβάζεται σε 2'
Ρόδος: “Λουκέτο” στο beach bar με τις παράνομες ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα
INTIME

“Τίτλοι τέλους” για το beach bar Santa Marina στη Ρόδο, το οποίο είχε σφραγιστεί μετά από έλεγχο στον οποίο διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

«Λουκέτο» μπήκε στο beach bar Santa Marina στη Ρόδο, το οποίο έγινε γνωστό από τις παράνομες θαλάσσιες ξαπλώστρες του.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η εν λόγω εξέλιξη έρχεται καθώς έληξε η σχετική προθεσμία που είχε δοθεί για την υποβολή των απαραίτητων εγγράφων που θα καταδείκνυαν τη νομιμότητα της επιχείρησης.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες, σύμφωνα με το ΥΠΕΘΟ, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας σε συνεργασία με τις κτηματικές υπηρεσίες και εκπροσώπους του Δήμου Ρόδου στην παραλία Αγία Μαρίνα. Επίσης, διενεργήθηκε επιτόπιος έλεγχος κλιμακίου στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου στην παραλία Αγία Μαρίνα Ρόδου.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η εγκατάσταση παράνομων κατασκευών (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό.

Ανάλογη παράβαση είχε διαπιστωθεί και πέρυσι, στην ίδια παραλία και από την ίδια επιχείρηση, και αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην έκδοση των πρωτοκόλλων κατεδάφισής τους. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και φέτος μαζί με τη λήψη και των αντίστοιχων αυστηρών διοικητικών μέτρων, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων σε αιγιαλό και παραλίες.

Η επιχείρηση διενεργήθηκε υπό τον συντονισμό της Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας Ν. Κόλλια τόσο με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας όσο και με τον Λιμεναρχείο Ρόδου και τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες.

Μάλιστα, χθες, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες το εννοούμε! Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντι τους. Σε κάθε περιστατικό παρανομίας θα μας βρίσκουν απέναντι, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Έχουμε συμμάχους μας τους πολίτες αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η χρήση drones και η νέα εφαρμογή myCoast που μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα