Σ. Βαλυράκης: Αναβολή της δίκης για την δολοφονία του

Διαβάζεται σε 2'
Σήφης Βαλυράκης
Σήφης Βαλυράκης EUROKINISSI

Tη διακοπή της δίκης και όχι την αναβολή της ζήτησε η οικογένεια του πρώην υπουργού μέσω της δικηγόρου τους, Ζωής Κωνσταντοπουλου. Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία

Αναβολή για τις 20 Ιανουαρίου του 2025 έλαβε η υπόθεση ανθρωποκτονίας του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, η οποία αναμενόταν να εκδικαστεί σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Αφορμή στάθηκε η σημερινή καθολική αποχή των δικηγόρων, λόγω της αίτησης ακύρωσης για τη θέσπιση τεκμαρτής φορολόγησης τους ελεύθερους επαγγελματίες- επιστήμονες που κατατίθεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ωστόσο από το δικαστήριο δεν έλειψαν εντάσεις ανάμεσα σε μέλη ακροατηρίου και τους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας.

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια του πρώην υπουργού δήλωσαν επ ακροατηρίω την παράσταση τους ως υποστήριξη της κατηγορίας, ενώ μέσω της δικηγόρου τους, Ζωής Κωνσταντοπουλου, ζήτησαν τη διακοπή της δίκης και όχι την αναβολή της. «Θα παρακαλούσαμε μία συντομότερη δικάσιμο, δεδομένου ότι 24/1/2025 συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία και η συγκεκριμένη δίκη θα έπρεπε να έχει προσδιοριστεί εντός συντομότερου χρόνου καθώς αρχικώς οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, ακολούθησε δε μία πολλαπλώς προβληματική και επιλήψιμη χωρίς προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά αποφυλάκιση τους ενώ ήδη κατά την περασμένη περίοδο των εορτών η οικογένεια του δολοφονηθέντος πληροφορήθηκε ότι από πλευράς των κατηγορουμένων έγινε επανειλημμένη οπλοχρησία. Έχουν συμβεί πάρα πολλά. Έχουμε έρευνες που έγιναν και στον εισαγγελικό λειτουργό, ερευνητές συνθήκες και δύο κατηγορούμενους που απολαμβάνουν σκανδαλώδη μεταχείριση στην Χαλκίδα» ανέφερε η εκ των συνηγόρων, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα