Υπόθεση Βαλυράκη: Σε δίκη για την δολοφονία του παραπέμπονται οι δύο κατηγορούμενοι ψαράδες

Υπόθεση Βαλυράκη: Σε δίκη για την δολοφονία του παραπέμπονται οι δύο κατηγορούμενοι ψαράδες
Σήφης Βαλυράκης Eurokinissi

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατηγορούνται οι δύο ψαράδες, που θα δικαστούν για τη δολοφονία του πρώην υπουργού.

Την παραπομπή των δύο κατηγορούμενων ψαράδων για την δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη πριν τρία χρόνια, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας με βούλευμα του.

Το βούλευμα (αριθμός 16/2023) διατάσσει την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου των δύο κατηγορουμένων ψαράδων στους οποίους αποδίδεται ότι με πρόθεση και από κοινού” σκότωσαν τον πρώην υπουργό το μεσημέρι της 24ης Ιανουαρίου 2021 στην Ερέτρια . Οι δύο κατηγορούμενοι καλούνται να καθίσουν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι συνήγοροι της οικογένειας του εκλιπόντος πρώην υπουργού Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Βασίλης Λεμπέσης, Κώστας Παπαδάκης και Μανώλης Φωτάκης αναφέρουν:

Το βούλευμα, τα οποίο εκδόθηκε μία ημέρα μετά την Επέτειο της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη  και μας γνωστοποιήθηκε σήμερα, παραπέμπει τους  κατηγορουμένους-δράστες της δολοφονίας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σύμφωνα και με την προηγηθείσα επίσης παραπεμπτική εισαγγελική πρόταση για την ίδια κατηγορία. Στις σκέψεις του βουλεύματος περιέχεται αναλυτική και αιτιολογημένη απόρριψη των ισχυρισμών των 2 κατηγορουμένων με τους οποίους επιχειρούν να αποσείσουν την κατηγορία.

Για άλλη μία φορά επισφραγίζεται δια του παραπεμπτικού βουλεύματος ότι από πλήθος ευρημάτων, αποδείξεων και στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία τεκμηριωμένα εκθέταμε και αξιολογούσαμε εδώ και 2 χρόνια,  στοιχειοθετείται ότι ο θάνατος του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη δεν οφείλεται σε «ατύχημα», όπως κάποιοι-καλοθελητές επιχείρησαν να εμφανίσουν, αλλά σε δολοφονία, δηλαδή ανθρωποκτονία από πρόθεση και με άμεσο δόλο, με δράστες-φυσικούς αυτουργούς τους 2 κατηγορούμενους, οι οποίοι έδρασαν από κοινού, σε πλήρη συνεννόηση, ενώ εκ των υστέρων επίσης από κοινού προσπαθούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους. Με βάση τα στοιχεία αυτά, που περιέχονται στη δικογραφία και επισημαίνονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, εγείρονται επιπλέον σοβαρότατα ερωτηματικά για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης που είχε επιβληθεί στους κατηγορουμένους, μόλις έναν μήνα μετά την επιβολή της, παρά τη βαρύτητα των στοιχείων και του αδικήματος και παρά την αναδεικνυόμενη επικινδυνότητα της δράσης τους.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ολοκλήρωση του σταδίου αυτού με την δια βουλεύματος παραπομπή των κατηγορουμένων στο ακροατήριο για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ταυτόχρονα, διατυπώνουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να αγρυπνούμε, μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη των υπαιτίων και την πλήρη διαλεύκανση όλων των περιστάσεων της δολοφονίας και της απόπειρας συγκάλυψής της, δηλαδή μέχρι την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας και απόδοση δικαιοσύνης.

Ακριβώς όπως επαναλάβαμε και με την ανακοίνωση της οικογένειας και των συνηγόρων της, που εκδώσαμε προχθές, ανήμερα της Επετείου της δολοφονίας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα