Σαλαμίνα: Συνελήφθη ιερέας για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου

Διαβάζεται σε 2'
iereas
Ιερέας (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Χειροπέδες σε 68χρονο ιερέα για γενετήσιες πράξεις σε ανήλικο που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη. Είχε συλληφθεί ξανά για παρόμοια αδικήματα.

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, Κυριακή (26/11) στη Σαλαμίνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 68χρονος αυτόκλητος παλαιοημερολογίτης ιερέας, διωκόμενος με ένταλμα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε βάσει σχηματισμού δικογραφίας και καταγγελίας που είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την οποία σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο κατηγορούμενος προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις σε βάρος ενός 11χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, ο οποίος τυγχάνει οικείος του πατέρα του ανήλικου, κατά τη διάρκεια επισκέψεων στην οικία του αγοριού και εκμεταλλευόμενος την απουσία των γονέων του, ενεργούσε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις σε βάρος του. Το παιδί δεν άντεξε και είπε στους γονείς του όσα συνέβαιναν σε βάρος του και εκείνοι προχώρησε σε σχετική καταγγελία στις Αρχές.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στο χώρο που “ιερουργούσε” στην περιοχή Γυάλα Σαλαμίνας, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Επισημαίνεται ότι ο 68χρονος ιερέας έχει συλληφθεί για ακόμη μια φορά το 2018 με τις ίδιες κατηγορίες σε βάρος και πάλι ανηλίκου αγοριού, είχε γίνει προανάκριση γι’ αυτή την περίπτωση αλλά δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του και εκκρεμεί μόνο το εφετείο.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα