Σαντορίνη: Διάσωση ενός ζευγαριού Ιταλών τουριστών που έπεσαν σε γκρεμό

Σαντορίνη: Διάσωση ενός ζευγαριού Ιταλών τουριστών που έπεσαν σε γκρεμό
Σαντορίνη Eurokinissi

Το ζευγάρι έκανε πεζοπορία σε εξαιρετικά δύσβατο και επικίνδυνο σημείο στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, έπεσαν και τραυματίστηκαν και καθώς εγκλωβίστηκαν στο σημείο χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο

Τραυματισμένοι εντοπίστηκαν μια γυναίκα και ένας άνδρας από την Ιταλία, 63 και 65 ετών αντίστοιχα, σε εξαιρετικά δύσβατη και βραχώδη περιοχή, στον Προφήτη Ηλία στην Σαντορίνη.

Το ζευγάρι των τουριστών έκανε πεζοπορία στην περιοχή και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έπεσαν και τραυματίστηκαν, ενώ εγκλωβίστηκαν στο σημείο.

Χρειάστηκε πολύωρη κατάβαση από άντρες της Πυροσβεστικής που όταν έφτασαν στους τραυματίες, τοποθέτησαν σε φορείο την γυναίκα που είχε τραυματιστεί περισσότερο και στα δύο της χέρια, σε καρπό και ώμο και λιγότερο ο άντρας της στο πόδι και τους οδήγησαν σε ασφαλέστερο σημείο.

Στη συνέχεια, κλήθηκε ελικόπτερο Super Puma και τους παρέλαβε για να μεταφερθούν σε νοσοκομείο, καθώς ήταν αδύνατο να τους απομακρύνουν με άλλον τρόπο. Στο σημείο επιχείρησαν 8 πυροσβέστες και αρκετοί εθελοντές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα