Σαρηγιάννης: Προληπτικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη για να αποφύγουμε διπλασιασμό κρουσμάτων

Σαρηγιάννης: Προληπτικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη για να αποφύγουμε διπλασιασμό κρουσμάτων
MotionTeam

Διπλασιασμό κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, αν δεν ληφθούν μέτρα προληπτικά, προβλέπει ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

“Αν κάνουμε ένα Lockdown στη Θεσσαλονίκη, το μέτρο θα είναι προληπτικό, καθώς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση, αν και είμαστε στο όριο να κοκκινήσει” ανέφερε ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Μιλώντας στο Open εκτίμησε, αναφορικά με τα σχολεία, ότι μετά από μια εβδομάδα η διασπορά θα αρχίσει να γίνεται μεγαλύτερη.

“Στο τελος Φεβρουαρίου ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων θα μπορούσε να διπλασιαστεί. Με βάση τα μοντέλα την κόκκινη γραμμή θα την ξεπεράσει την άλλη εβδομάδα” ανέφερε χαρακτηριστιικά.

Κατά τις εκτιμήσεις του, οι δύομιση εβδομάδες lockdown στην Αττική, είναι επαρκείς για να μειώσουν το ιικό φορτίο, μέχρι αρχές του Μάρτη και να αποσυμφοριστεί το σύστημα Υγείας. Ωστόσο, όπως είπε, μια εβδομάδα παραπάνω θα μπορούσε να οδηγήσει σε θετικότερα αποτελέσματα, με 200 κρούσματα την ημέρα, που είναι αποκλιμάκωση σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα