Σε αργία αναμένεται να τεθεί σήμερα ο αυτοαποκαλούμενος Παλαιοχριστιανός της Κορινθίας

Διαβάζεται σε 3'
Σε αργία αναμένεται να τεθεί σήμερα ο αυτοαποκαλούμενος Παλαιοχριστιανός της Κορινθίας
Ο 45χρονος Παλαιοχριστιανός της Κορινθίας δουλεύει σε δήμο της Εύβοιας εξ αποστάσεως. YouTube

Η αντιδήμαρχος του δήμου Ερέτριας, Βούλα Αμερικάνου δήλωσε σε εκπομπή του MEGA πως ο 45χρονος αυτοαποκαλούμενος Παλαιοχριστιανός αναμένεται να τεθεί σήμερα σε αργία.

Η Βούλα Αμερικάνου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Ερέτριας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για το εργασιακό καθεστώς του αυτοαποκαλούμενου Παλαιοχριστιανού στην Κορινθία.

Θυμίζουμε πως ο 45χρονος πληρώνεται από το δημόσιο (το δήμο Ερέτριας), όπου όπως είπε παρέχει τις υπηρεσίες του εξ αποστάσεως από το 2020. Είχε γίνει γνωστό πως ανήκει στην υπηρεσία της καθαριότητας, όχι όμως το ακριβές πόστο.

Όπως είπε η κυρία Αμερικάνου «η νέα διοίκηση του δήμου ανέλαβε από την 1η Ιανουαρίου του 2024 και από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να αλλάξει κάποια πράγματα.

Θέλοντας να γνωρίσουμε όλους τους υπαλλήλους, ώστε να δούμε πού είναι ο καθένας, διαπιστώσαμε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος -τον οποίον βρήκαμε στις καταστάσεις του δήμου- δεν είχε παρουσιαστεί καθόλου στην εργασία του.

Δεν τον γνωρίζαμε, ούτε το πρόσωπο του, ούτε τον ίδιο αφού δεν είχε εμφανιστεί. Τον είδαμε στην τηλεόραση.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από πότε είχε να παρουσιαστεί στην εργασία του. Εξ όσων κατέθεσε ο προηγούμενος δήμαρχος, ήταν σε εξ αποστάσεως εργασία. Τον είχαν βάλεις στο γραφείο κίνησης και έφτιαχνε τις καταστάσεις που αφορούσαν πετρέλαια και τα σχετικά.

Το πρώτο διάστημα μετά τη μετάταξη του δήμο Ερέτριας που ήταν την 1η Νοεμβρίου του 2020, είχε φυσική παρουσία. Από ό,τι καταλαβαίνουμε, με την πανδημία που μπορούσαν να γίνονται κάποιες εργασίες εξ αποστάσεως, σταμάτησε να εμφανίζεται. Αυτό είναι το πιο πιθανό.

«Εγώ η ίδια ήλθα σε επικοινωνία μαζί του πάνω από 3 φορές, από το Γενάρη του 2024 -υπήρχε κινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσα. Του ζήτησα να έχει φυσική παρουσία στον δήμο, αφού οι εργασίες που έκανε δεν γίνονταν εξ αποστάσεως».

Ευγενέστατος ο άνθρωπος μου είπε πως δεν μπορεί να έλθει γιατί κάνει δουλειά εξ αποστάσεως. Τον ενημέρωσα ότι για το νέο δήμαρχο δεν υπάρχει το εξ αποστάσεως και θα πρέπει να έχει φυσική παρουσία το επόμενο διάστημα. Μετά την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία -στην οποία αρνήθηκε και πάλι να εμφανιστεί- ακολουθήθηκε ό,τι προβλέπει ο νόμος.

Αρχές Ιανουαρίου στείλαμε το πρώτο έγγραφο ότι πρέπει να έλθει στο δήμο, ακολούθησε δεύτερο και ό,τι άλλο προβλέπει ο νόμος».

Σε ποια διεύθυνση εστάλησαν τα έγγραφα;

«Η διεύθυνση που είχε δηλώσει με αίτηση στη μετάταξη ήταν Άγιοι Απόστολοι. Ο προηγούμενος δήμαρχος είχε στείλει ανάλογο έγγραφο εκεί με δικαστικό κλητήρα και διαπιστώθηκε πως δεν ισχύει. Οπότε εμείς στείλαμε τα έγγραφα στην εργασία του».

Δηλαδή, πληρωνόταν μια τετραετία χωρίς να δουλεύει.

«Θεωρώ πως παρείχε κάποιες εργασίες. Αν τις παρείχε σωστά ή όχι, είναι άλλο θέμα».

Και τώρα τι γίνεται;

«Στο δημόσιο ακολουθούμε ό,τι λέει ο νόμος. Λέει λοιπόν, πως θα μπει σε αργία και μετά υπάρχει και η δίωξη του».

Πότε θα μπει σε αργία;

«Μπορεί και σήμερα. Περιμένουμε να πάρουμε από την εισαγγελία Κορίνθου το φάκελο και μετά θα προχωρήσουμε σε όσα λέει ο νόμος».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα