Σε ύφεση η φωτιά στην Αρτέμιδα

Σε ύφεση η φωτιά στην Αρτέμιδα
Πυρκαγιά στην Ραφήνα την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 Eurokinissi

Σε ετοιμότητα βρισκόταν η Πολιτική Προστασία για εκκένωση αν χρειαζόταν που τελικά δεν χρειάστηκε-Στις αυλές σπιτιών έφτασαν οι φλόγες από την φωτιά που ξέσπασε σε πεύκα και χαμηλή βλάστηση εντός του αστικού ιστού στη συμβολή των οδών Άρεως και Κωστή

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στη συμβολή των οδών Άρεως και Κωστή, στην Αρτέμιδα ανάμεσα σε διάσπαρτα σπίτια της περιοχής.

Η Πολιτική Προστασία βρισκόταν σε ετοιμότητα για εκκένωση αν χρειαζόταν κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε να γίνει. Οι φλόγες από την φωτιά που ξέσπασε σε πεύκα και χαμηλή βλάστηση εντός του αστικού ιστού έφτασαν στις αυλές σπιτιών.

Ακριβώς λόγω του ότι η φωτιά ξέσπασε ανάμεσα σε σπίτια και οικοπεδικούς χώρους έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής αποτελούμενες από 65 άντρες με 15 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ και 3 ελικόπτερα για ρίψεις νερού από αέρος.

Συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ και λόγω των δυνατών ανέμων και υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων, παραμένουν οι δυνάμεις και επιχειρούν μέχρι να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο. Στο σημείο πραγματοποιούνται και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την διευκόλυνση του έργου των πυροσβεστών.

Νωρίτερα ξέσπασε και μία φωτιά στις παρυφές της Πάρνηθας που αντιμετωπίστηκε άμεσα από τα πρώτα οχήματα της Πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο, σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Μπλεμενιάνοι στο δήμο Τριφυλίας Μεσσηνίας, μακριά από κατοικημένη περιοχή. Κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 43 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα