Σε ύφεση όλες οι φωτιές – Πολύ υψηλός κίνδυνος την Τετάρτη

Σε ύφεση όλες οι φωτιές – Πολύ υψηλός κίνδυνος την Τετάρτη
Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Σε ύφεση βρίσκονται πλέον οι φωτιές σε Λαγό Διδυμοτείχου και Καρπενήσι, ενώ στην Ροδόπη τέθηκε υπό μερικό έλεγχο

Σε ύφεση βρίσκονται πλέον οι φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα την Τρίτη (08/09), σε δασική έκταση στην περιοχή περιοχή Λαγός Διδυμοτείχου Έβρου και στην περιοχή Δερμάτι του δήμου Καρπενησίου.

Η φωτιά που είχε ξεσπάσει στην Ξυλαγανή Ροδόπης, πλέον έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Σε επιφυλακή την Τετάρτη η Πυροσβεστική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις Περιφέρειες Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας), Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας), Νοτίου Αιγαίου (πλην των ΠΕ Κω, Ρόδου και Καρπάθου) και Κρήτης.

 

Για τις περιοχές αυτές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας της Πυροσβεστικής και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν, τίθεται σε επιφυλακή το προσωπικό των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος και συγκεκριμένα, σε Γενική Επιφυλακή το πυροσβεστικό προσωπικό των ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και της ΔΙ.ΠΥ.Ν. Κυκλάδων και σε Μερική Επιφυλακή το πυροσβεστικό προσωπικό των ΠΕ.ΠΥ.Δ Ιονίων Νήσων και των ΔΙ.ΠΥ.Ν: Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Μαγνησίας, Χαλκιδικής, Καβάλας, Έβρου και Δωδεκανήσου.

Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθενται όλες οι υπόλοιπες Υπηρεσίες. Για τις περιοχές, όπου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα