Σεισμός: Κλειστά τα σχολεία στα Κύθηρα, κανένα πρόβλημα στην Αττική

Σεισμός: Κλειστά τα σχολεία στα Κύθηρα, κανένα πρόβλημα στην Αττική
Μαθητές σε προαύλιο σχολείου μετά το σεισμό zarpanews.gr

Αυτοψίες στα δημόσια κτίρια πραγματοποιούν οι αρμόδιες Αρχές στην περιοχή των Κυθήρων, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει για τα σχολεία της Αττικής μετά το σεισμό της Τετάρτης μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων, αντιθέτως κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο νησί για την ασφάλεια των μαθητών, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. 

Ο τελευταίος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη προκειμένου να ενημερώνεται συνεχώς για το αν υπάρχουν προβλήματα στο νησί, εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης. 

Με εντολή του ιδίου, κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας που βρίσκεται στα Κύθηρα πραγματοποιεί αυτοψίες στα δημόσια κτίρια και στα σχολεία, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση των κτισμάτων. Πρόκειται για κλιμάκιο τεσσάρων μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής που βρίσκεται στο νησί λόγω έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτή την ώρα υπό τον συντονισμό της αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βασιλικής Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη πραγματοποιεί αυτοψίες σε όλα τα δημόσια κτίρια και στα σχολεία, για τυχόν ζημιές που έχουν προκληθεί από το σεισμό. 

Για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και προκειμένου οι μηχανικοί να επιθεωρήσουν την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, όλα τα σχολεία στα Κύθηρα σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα