Σεισμός: Αναστάτωση στην Κρήτη. Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους

Σεισμός: Αναστάτωση στην Κρήτη. Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους
Μαθητές σε σχολείο στα Χανιά στο προαύλιο λόγω του σεισμού zarpanews

Ο σεισμός μεταξύ Κυθήρων και Χανίων δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση σε Κρήτη και Κύθηρα. Στις αυλές των σχολείων οι μαθητές για λόγους ασφαλείας.

Στις αυλές των σχολείων του Ηρακλείου Κρήτης και των Χανίων βγήκαν οι μαθητές μετά τη σεισμική δόνηση των 6,1 ρίχτερ που έγινε την Τετάρτη το πρωί. Ο σεισμός, δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή ζημιές.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κώστας Θεοφάνους, στα σχολεία ενεργοποιήθηκε το σχέδιο σεισμού και οι μαθητές παραμένουν στις αυλές των σχολείων, ενώ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης εξήγησε ότι βρίσκεται σε επαφή με την Πολιτική Προστασία του Δήμου και της Περιφέρειας.

Κόσμος έξω από κατάστημα στα Χανιά μετά το σεισμό

Κλειστά με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου, λόγω του σεισμού που σημειώθηκε νωρίτερα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, «ο δήμαρχος Κισσάμου, Γεώργιος Μυλωνάκης, αποφάσισε την εκκένωση σήμερα Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, όλων των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου καθώς και των Παιδικών Σταθμών».

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 1099/2019 απόφαση του δημάρχου, τα σχολεία κλείνουν για προληπτικούς λόγους προς αποφυγή πανικού σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και για περίπτωση επικείμενων μετασεισμών.

Εν τω μεταξύ ιδιαίτερα αισθητή, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχουν αναφορές στις αρχές για ζημιές, έγινε η σεισμική δόνηση και στο νομό Χανίων. Ιδιαίτερα στην Κίσσαμο, την Παλαιόχωρα και το βόρειο τμήμα των Χανίων ο σεισμός προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους.

Στα Κύθηρα επίσης οι σχολικές αίθουσες εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας. Κατά τα λοιπά, δεν έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές στο νησί το οποίο αναστατώθηκε από τη δόνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα