Συλλαλητήριο για την ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς: Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο για την ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς: Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα
, , 2023, 17 2023. ( /EUROKINISSI) Eurokinissi

Επί της ευκαιρίας της ψήφισης του προϋπολογισμού, χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν για την ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς.

Συλλαλητήριο συνδικάτων και μαζικών φορέων του λαϊκού κινήματος με κεντρικό σύνθημα «Κλιμακώνουμε την πάλη μας για Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς,ένάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς» έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χιλιάδες εργαζόμενοι πίσω από τα πανό των σωματείων τους διαδήλωσαν για τις διεκδικήσεις και τα αιτήματά τους για αυξήσεις στους μισθούς ενάντια στον προϋπολογισμό που αναμένεται να ψηφίσει η κυβέρνηση.

«Κουπόνια για το ρεύμα, κουπόνια φαΐ, σε λίγο θα μας δίνουμε κουπόνια για ζωή» και «Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την εργοδοσία» είναι ανάμεσα στα συνθήματα των συγκεντρωμένων διαδηλωτών.

“Η παρακαταθήκη που άφησε η απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι σημαντική, η επιτυχία της δείχνει τον δρόμο της κλιμάκωσης, η οποία δεν θα έρθει αυτόματα με την κήρυξη της πανελλαδικής απεργίας που θα επιδιώξουμε να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά θα έρθει κάτω από την δουλειά των σωματείων μέσα στους χώρους παραγωγής εκεί που θα ξεσπάνε μικρές εστίες διεκδίκησης και αγώνα, οι οποίες θα οδηγήσουν εκ των πραγμάτων και της ανάγκης σε γενικευμένο πανελλαδικό απεργιακό αγώνα” τόνισε στην ομιλία του ο Βάλσαμος Συρίγος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Στο συλλαλητήριο έδωσε το παρόν και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα