ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας (10 Αυγούστου 1955) είναι Έλληνας πολιτικός και έχει αναλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας από το 2013. Στις εκλογές του 2019 εξελέγη Βουλευτής στον Δυτικό Τομέα της Β' εκλογικής περιφέρειας Αθηνών. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εντάχθηκε στην ΚΝΕ από τα φοιτητικά του χρόνια και συμμετείχε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Υπήρξε αντιπρόσωπος στο 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ και εν συνεχεία γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βοιωτίας καθώς και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας. Το 1987 εξελέγη για πρώτη φορά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Το 1996, ανέλαβε την διεύθυνση του Ριζοσπάστη, θέση στην οποία παρέμεινε για μια δεκαετία. Στο 18ο Συνέδριο ανέλαβε επικεφαλής της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της κομματικής του σταδιοδρομίας είχε διατελέσε μεταξύ άλλων επικεφαλής του τομέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2000 και του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής στον νομό Βοιωτίας χωρίς ωστόσο να εκλεγεί.

Ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Συγχαρητήρια Κουτσούμπα στον Στέφανο Ντούσκο

"Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναδεικνύεται η προσπάθεια όλων των αθλητών και αθλητριών,για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου" σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή το χρυσό μετάλλιο του Στέφανου Ντούσκου.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη Λέσβο για το 30ο Αντιϊμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Κουτσούμπας από τη Λέσβο: "Το ΚΚΕ σταθερά ενάντια στον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τον φασισμό"

Το μήνυμα του Δημήτρη Κουτσούμπα, από τη Λέσβο στα πλαίσια της επίσκεψής του για το Αντιϊμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Τι δήλωσε για το προσφυγικό, για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και τις ελλείψεις στην αντιπυρική προστασία.

Τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό.

ΚΚΕ: Αρχίζει σήμερα το 21ο Συνέδριο

"Δυνατό ΚΚΕ. Νους - Καρδιά - Οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό" είναι στο σύνθημα του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ που αρχίζει την Πέμπτη. Αναλυτικά το πρόγραμμα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά

Στο πεζοδρόμιο, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, η αντιπολίτευση

Παρόντες στις σημερινές εργατικές κινητοποιήσεις ο Αλέξης Τσίπρας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Γιάννης Βαρουφάκης. Πολιτικό σφυροκόπημα στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη και την κατάργηση του 8ωρου

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Κουτσούμπας για γενοκτονία Αρμενίων: "Μας διδάσκει ότι πάντα οι ιμπεριαλιστές είναι θανάσιμοι εχθροί"

"Η ιστορική μνήμη είναι σήμερα ακόμη περισσότερο αναγκαία, γιατί και σήμερα οξύνονται αντίστοιχοι επικίνδυνοι ανταγωνισμοί" δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας για την γενοκτονία των Αρμενίων.

Κουτσούμπας: Να ακουστεί η φωνή των οικογενειών που βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα του αυτισμού

Κουτσούμπας: Να ακουστεί η φωνή των οικογενειών που βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα του αυτισμού

Απαιτείται «ανάπτυξη ενός συστήματος δημοσιών υπηρεσιών εκπαίδευσης και αποκατάστασης στην προοπτική της ισότιμης ένταξης των παιδιών στην κοινωνία και την παραγωγή» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κουτσούμπας για 1821: "Η ανάγκη πάντα γίνεται Ιστορία"

Κουτσούμπας για 1821: "Η ανάγκη πάντα γίνεται Ιστορία"

Με αναφορές στον εμβληματικό στίχο του ποιητή Άλκη Αλκαίου, ο γ.γ. του ΚΚΕ έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν της επανάστασης του 1821, για όλες εκείνες τις κοινωνικές "ανάγκες" που προκάλεσαν τη λαϊκή εξέγερση.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Δημήτρης Κουτσούμπας στο NEWS 24/7: Η αύξηση της καταστολής φανερώνει τον πραγματικό φόβο του συστήματος

Σκληρή κριτική για την διαχείριση της πανδημίας και την υπέρμετρη καταστολή ασκεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο NEWS 24/7. Τι αναφέρει για τον Δ. Κουφοντίνα και την υπόθεση Λιγνάδη.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή

Κουτσούμπας: "Η κυβέρνηση θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου"

"Ανεπαρκές" χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας το αστικό κράτος για τον λαό, αλλά "αποτελεσματικό" για τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, κατά η σημερινή του ομιλία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ζητά ο Δ. Κουτσούμπας για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της πανδημίας, παράλληλα με τα προγραμματισμένα χειρουργεία. "Είναι ντροπή ο ιδιωτικός τομέας εν μέσω πανδημίας να θησαυρίζει".