Συλλήψεις στο Κουκάκι: Προκήρυξη της Ο.Λ.Α. βρέθηκε στον υπολογιστή του συνεργού του Παλαιοκώστα

Συλλήψεις στο Κουκάκι: Προκήρυξη της Ο.Λ.Α. βρέθηκε στον υπολογιστή του συνεργού του Παλαιοκώστα
Έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε σπίτι στο Kουκάκι. Φωτο αρχείου. Eurokinissi

Αρχείο με την προκήρυξη της Ο.Λ.Α. για την βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ βρέθηκε στον σκληρό δίσκο του 42χρονου που συνελήφθη στο Κουκάκι . Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ενοχοποιητικά στοιχεία που συνδέουν τον προφυλακισμένο πλέον πρώην συνεργό του Βασίλη Παλαιοκώστα με την τρομοκρατική οργάνωση Ο.Λ.Α. προέκυψαν από την έως τώρα εργαστηριακή ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) αναφορικά με τη σύλληψη 42χρονου στις 23 Σεπτεμβρίου:

“Από την έως σήμερα εξέταση από το αρμόδιο εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ψηφιακών πειστηρίων, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια έρευνας στην οικία του, διαπιστώθηκε να υφίσταται αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, έγγραφο σε μορφή « PDF», το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), η οποία έλαβε χώρα την 24-11-2015.

Από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή « PDF» την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας).

Επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας). Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο”.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα