Σύλληψη “τοξοβόλου”: Είχαν όπλα με σφαίρες στις θαλάμες – Πιθανόν ετοίμαζαν ληστεία

Σύλληψη “τοξοβόλου”:  Είχαν όπλα με σφαίρες στις θαλάμες – Πιθανόν ετοίμαζαν ληστεία

Έτοιμα όπλα, γάντια, μάσκες, ακόμα και μπαγκάζια συνθέτουν το σκηνικό μίας ομάδας που ήταν έτοιμη να χτυπήσει και να διαφύγει στο κρησφύγετο της.

Από την περιοχή του Βύρωνα έγιναν αρχικά αντιληπτοί οι τρεις συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική, καθώς επέβαιναν σε κλεμμένο από τις 26 προς 27 Ιανουαρίου αυτοκίνητο, από την περιοχή του Χολαργού.

Τα ευρήματα από την σύλληψη του "τοξοβόλου του Συντάγματος"

Τους έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση και όταν σιγουρεύτηκαν ότι ήταν ο 32χρονος «τοξοβόλος» του Συντάγματος με την 28χρονη συνεργό της Πόλας Ρούπα, ζήτησαν ενισχύσεις και στην Αγία Παρασκευή τους έκλεισαν τον δρόμο και συνολικά 20 πάνοπλοι αστυνομικοί δεν τους άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης, τους ακινητοποίησαν, τους έβγαλαν από το αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν.

Πάνω τους είχαν Καλάσνικοφ, UZI και πιστόλια, όλα με σφαίρες στη θαλάμη και ετοιμοπόλεμα που δεν πρόλαβαν ποτέ να χρησιμοποιήσουν, καθώς επίσης ασύρματο συντονισμένο στις συχνότητες της Αστυνομίας.

Τα ευρήματα από την σύλληψη του "τοξοβόλου του Συντάγματος"

Επίσης βρέθηκαν στην κατοχή τους μία μάσκα σιλικόνης και ψεύτικα μούσια, όλοι τους φορούσαν γάντια και είχαν έτοιμα μπαγκάζια στο πορτμπαγκάζ που φανερώνει ότι αμέσως μετά την όποια ενέργειά τους θα διέφευγαν προς το κρησφύγετο τους.

Μαζί τους είχαν και άλλα αντρικά ρούχα μεγαλύτερων μεγεθών που αποδεικνύουν το σκεπτικό της Αντιτρομοκρατικής ότι από την ομάδα τους λείπουν ακόμη 2-3 άντρες τους οποίους ενδεχομένως να συναντούσαν μετά και διαφεύγουν της σύλληψης επί του παρόντος.

Τα ευρήματα από την σύλληψη του "τοξοβόλου του Συντάγματος"

Στην Αστυνομία θεωρούν πως οι τρομοκράτες ετοίμαζαν ληστεία το πιθανότερο και πως από το καλοκαίρι έχουν επικεντρωθεί στο να συγκεντρώσουν χρήματα για το «επαναστατικό ταμείο» και να συγκεντρώσουν οπλισμό ώστε να ξεκινήσουν τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Θεωρούν δηλαδή ότι τους πρόλαβαν σε στάδιο προπαρασκευαστικό ενός νέου γύρου τρομοκρατικών ενεργειών και αυτό καθιστά την σύλληψη των συγκεκριμένων ατόμων ως ακόμα μία μεγάλη επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής.

Από γενετικό υλικό ταυτοποιήθηκε άλλωστε η συμμετοχή του «τοξοβόλου» σε ένοπλη ληστεία που αυτός ή συνεργός του είχε μεταμφιεστεί σε παπά, σε υποκατάστημα Τράπεζας, στην περιοχή Ερυμάνθεια Αχαΐας, στις 29 Αυγούστου, κατά την οποία αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 150.380 ευρώ.

Τα ευρήματα από την σύλληψη του "τοξοβόλου του Συντάγματος"

Πάνω στην 28χρονη βρέθηκαν και πέντε κλειδιά που αναζητά η Αστυνομία ποια διαμερίσματα ή αποθήκες ανοίγουν και που βρίσκονται αυτά, ενώ έγιναν ήδη τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες σε διαμερίσματα συγγενών των συλληφθέντων, δύο στην Αθήνα και δύο στην Θεσσαλονίκη.

Οι τελευταίες έρευνες αφορούν τις οικείες συγγενικών προσώπων της 26χρονης συλληφθείσας που ήταν σύντροφος του «τοξοβόλου» και στο παρελθόν έχουν γίνει μόνο προσαγωγές σε βάρος της ως άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τα ευρήματα από την σύλληψη του "τοξοβόλου του Συντάγματος"

Ο Γ.Μ γνωστός και ως «τοξοβόλος του Συντάγματος» είχε δραπετεύσει από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας τον περασμένο Ιούνιο, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ το 2015 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Μόλις μερικές ημέρες μετά την δική του απόδραση, εξαφανίστηκε και η Κ.Α. που είχε συλληφθεί στον Άγιο Δημήτριο τον Ιανουάριο του 2017 ως συνεργός τής Πόλας Ρούπα.

Τα ευρήματα από την σύλληψη του "τοξοβόλου του Συντάγματος"

Την εξαφάνισή της είχε δηλώσει στα τέλη Ιουνίου ο πατέρας της και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το δικαστήριο για εκείνη. Είχε καταδικασθεί ερήμην σε κάθειρξη 34 ετών για συμμετοχή στο σχέδιο απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη από τις Φυλακές Κορυδαλλού, καθώς και για δύο ένοπλες ληστείες, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μαλεσίνα, ενώ η ίδια είχε δηλώσει μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Λόγω παρέλευσης τότε του 18μήνου είχε αφεθεί ελεύθερη με την υποχρέωση να δίνει το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της, όρο τον οποίο παραβίασε.

Τα ευρήματα από την σύλληψη του "τοξοβόλου του Συντάγματος"

Φαίνεται λοιπόν, πως οι δραπέτες κατηγορούμενοι για τρομοκρατία, βρήκαν τον τρόπο να ενωθούν. Αυτό που προβληματίζει πολύ έντονα τις Αρχές όμως είναι ο βαρύς οπλισμός που είχαν μαζί τους, που δείχνει ότι σίγουρα δεν είχαν σκοπό να παραδοθούν εύκολα.

Τα όπλα όπως προέκυψε από την βαλλιστική ανάλυση των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων ήταν «καθαρά», δηλαδή δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια.

Από την Αστυνομία αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα και οι πλαστές ταυτότητες που έφεραν, μήπως προκύψουν πληροφορίες στις Αρχές για τα διαμερίσματα «γιάφκες» τα οποία ενδεχομένως ανοίγουν τα κλειδιά που είχε στην κατοχή της η 28χρονη και κατασχέθηκαν.

Τα ευρήματα από την σύλληψη του "τοξοβόλου του Συντάγματος"

Η παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θοδωρής Χρονόπουλος ανέφερε:

«Όπως έχετε ενημερωθεί πρωινές ώρες χθες 29-01-2020, συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας άνδρας και δύο γυναίκες.

Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα, όπου συνδυάσθηκαν πληροφορίες και στοιχεία. Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής, όπου εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Πρόκειται για 32χρονο, ο οποίος δραπέτευσε την 07-06-2019 από τις Φυλακές Τύρινθας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για σωρεία αδικημάτων, 28χρονη, σε βάρος της οποίας εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση πολυετούς κάθειρξης, ως μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» και 26χρονη, η οποία ήταν η οδηγός του κλεμμένου οχήματος.

Κατά την έρευνα στο ανωτέρω αυτοκίνητο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, το οποίο έφερε στην κατοχή του ο συλληφθείς, αυτόματο υποπολυβόλο, το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη, πολεμικό τυφέκιο τύπου «καλάσνικοφ», το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη, 4 γεμιστήρες και πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων.

Επίσης, βρέθηκαν τρία καταφανώς πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, που αντιστοιχούσαν στον κάθε έναν από τους συλληφθέντες με τη φωτογραφία τους, πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων η μία τύπου «smartphone» και σε λειτουργία, ζευγάρι κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το ανάγλυφο εντύπωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ., με ακουστικά, χρηματικό ποσό, άνω των 3.300 ευρώ και πλήθος ειδών ρουχισμού, διαφόρων μεγεθών.

Επιπλέον, σε σωματική έρευνα στην 28χρονη συλληφθείσα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων πιστόλι, που έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη, γεμιστήρας, φυσίγγια των 9 mm, συσκευή κινητής τηλεφωνίας, η οποία ήταν απενεργοποιημένη και πέντε κλειδιά οικιών.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τα παραπάνω όπλα δεν ταυτοποιήθηκαν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Από τις έρευνες, βάσει γενετικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συλληφθείς συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε την 29-08-2019 σε υποκατάστημα Τράπεζας, στην περιοχή Ερυμάνθεια Αχαΐας, κατά την οποία αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 150.380 ευρώ. Οι έρευνες συνεχίζονται».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα