Με βαρύ οπλισμό συνελήφθησαν ο “τοξοβόλος” και η συνεργός της Ρούπα – Πρόλαβε “χτύπημα” η Αντιτρομοκρατική;

Με βαρύ οπλισμό συνελήφθησαν ο “τοξοβόλος” και η συνεργός της Ρούπα – Πρόλαβε “χτύπημα” η Αντιτρομοκρατική;
Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής Eurokinissi

Η Αντιτρομοκρατική τους εντόπισε στην Αγία Παρασκευή να επιβαίνουν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο για οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό

Τον τρόπο να συναντηθούν και να ενωθούν πιθανόν για επαναδραστηριοποίησή τους στην τρομοκρατία φαίνεται ότι βρήκαν ο 32χρονος δραπέτης των φυλακών Τίρυνθας, γνωστός και ως «τοξοβόλος» του Συντάγματος και η 28χρονη επίσης εξαφανισμένη συνεργός της Πόλα Ρούπα. Μαζί τους και μία 26χρονη φερόμενη ως φίλη του «τοξοβόλου».

Οι τρεις τους συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) μετά από συντονισμένη επιχείρηση πρωινές ώρες χθες στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο για οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό, αυτόματα και πιστόλι.

Ο Γ.Μ γνωστός και ως «τοξοβόλος του Συντάγματος» είχε δραπετεύσει από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας τον περασμένο Ιούνιο, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ το 2015 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Μόλις μερικές ημέρες μετά την δική του απόδραση, εξαφανίστηκε και η Κ.Α. που είχε συλληφθεί στον Άγιο Δημήτριο τον Ιανουάριο του 2017 ως συνεργός της Πόλας Ρούπα.

Την εξαφάνισή της είχε δηλώσει στα τέλη Ιουνίου ο πατέρας της και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το δικαστήριο για εκείνη. Είχε καταδικασθεί ερήμην σε κάθειρξη 34 ετών για συμμετοχή στο σχέδιο απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη από τις Φυλακές Κορυδαλλού, καθώς και για δύο ένοπλες ληστείες, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μαλεσίνα, ενώ η ίδια είχε δηλώσει μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”.

Λόγω παρέλευσης τότε του 18μήνου είχε αφεθεί ελεύθερη με την υποχρέωση να δίνει το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της, όρο τον οποίο παραβίασε.

Φαίνεται λοιπόν, πως οι δραπέτες κατηγορούμενοι για τρομοκρατία, βρήκαν τον τρόπο να ενωθούν. Αυτό που προβληματίζει πολύ έντονα τις Αρχές όμως είναι ο βαρύς οπλισμός που είχαν μαζί τους, που δείχνει ότι σίγουρα δεν είχαν σκοπό να παραδοθούν εύκολα και ίσως να ετοίμαζαν κάποιο νέο χτύπημα το οποίο πρόλαβε και πάλι η Αντιτρομοκρατική πριν καν συμβεί.

Η ανάκρισή τους βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ τα όπλα έχουν μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω ανάλυση. Αναμένεται να εντοπιστούν οι χώροι που είχαν βρει φιλοξενία για να ερευνηθούν επίσης από τις Αρχές και τυχόν άλλοι συνεργοί τους. Βεβαίως μένει να απαντηθεί γιατί βρίσκονταν πρωινές ώρες στην Αγία Παρασκευή και αν τυχόν ετοίμαζαν ένοπλη ληστεία για την χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων τους.

Μετά την λακωνική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη των τριών ατόμων αναμένεται να γίνει και επίσημη παρουσίαση για τη νέα επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής και τα έως τώρα ευρήματα της έρευνας της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα