Σήμερα η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα

Διαβάζεται σε 2'
Ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης
Ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης INTIME

Στη Θεσσαλονίκη θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος για τον 31χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στον Ρέντη. Θα παραστούν Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (29/12) στη Θεσσαλονίκη, τόπο καταγωγής του, συγγενείς και φίλοι και πολιτικοί αρχηγοί θα αποχαιρετήσουν τον 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων στον Ρέντη και μετά από τεράστια μάχη που έδινε, υπέκυψε.

Η τελευταία πράξη του δράματος για τον Γιώργο Λυγγερίδη θα παιχτεί στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και ο ενταφιασμός του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Υπενθυμίζεται πως ο 31χρονος αστυνομικός άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη (27/12).

Στην κηδεία του αστυνομικού θα παραστεί τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Τριήμερο πένθος στην Αστυνομία

Μετά τον θάνατο του 31χρονου, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, το οποίο θα ισχύει μέχρι το Σάββατο.

Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός δέχθηκε φωτοβολίδα ευθείας βολής στον μηρό και από τα πρώτα λεπτά του τραυματισμού του είχε πέσει σε κώμα λόγω της εκτεταμένης αιμορραγίας (είχε υποστεί αιμορραγικό σοκ).

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας παρότι δεν εφημέρευε, καθώς είχε ήδη χάσει στις αισθήσεις του και δεν υπήρχε άλλος χρόνος. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου και συνολικά της νοσηλείας του υπέστη τρεις ανακοπές και επανήλθε χάρη στις προσπάθειες των γιατρών.

Από τους γιατρούς διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές στο πόδι του αστυνομικού, ενώ βρέθηκε και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Στις 19 Δεκεμβρίου οι γιατροί τον έβγαλαν από την καταστολή για να διαπιστώσουν πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός του, ενώ από τον 31χρονο είχε επίσης αφαιρεθεί το ένα κάτω άκρο.

Τελικώς, υπέκυψε στις 27 Δεκεμβρίου, εξαιτίας των σοβαρών επιπλοκών από τα τραύματά του.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μμ.».

Την είδηση του θανάτου μετέδωσε μέσω του κέντρου ο εκφωνητής της υπηρεσίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, στην οποία υπηρετούσε ο αστυνομικός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα