Σύμη: Σε εξέλιξη έρευνες για αγνοούμενο παρουσιαστή του BBC

Διαβάζεται σε 2'
Michael Mosley
Michael Mosley Anna-Karin Nilsson/TT News Agency via AFP

Επιχείρηση για τον εντοπισμό του 67χρονου Michael Mosley, ο οποίος αγνοείται από το μεσημέρι της Τετάρτης έχει στηθεί στο νησί της Σύμης

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής του Λιμενικού και εθελοντών για τον εντοπισμό ενός 67χρονου Βρετανού και παρουσιαστή εκπομπής υγείας, στο BBC, Michael Mosley, ο οποίος παραθέριζε στη Σύμη και αγνοείται η τύχη του από χθες το μεσημέρι.

Σήμερα, περίπου μισή ώρα μετά τις 10 το πρωί η σύζυγός του ειδοποίησε τις Αρχές του νησιού πως ο άντρας της έχει εξαφανιστεί από χθες το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε την Τετάρτη (5/6) βρίσκονταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου Σύμης μαζί με φίλους τους και όταν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι αποφάσισαν να επιστρέψουν με το καραβάκι εκείνος θέλησε να γυρίσει πίσω στην Σύμη με πεζοπορία προς το Πέδι.

Οι ώρες περνούσαν όμως και ο Βρετανός παρουσιαστής παρέμενε άφαντος, ενώ η περιοχή είναι εξαιρετικά βραχώδης και δύσκολη για πεζοπορία με αρκετούς κινδύνους.

Από την ώρα που ενημερώθηκαν οι Αρχές του νησιού έχει ξεκινήσει μία μεγάλη έρευνα από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική με drone, το Λιμενικό με έρευνες στην ακτή και από εθελοντές του νησιού. Στην επιχείρηση αναζήτησης συμμετέχουν 6 πυροσβέστες και 1 οχήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Υποστήριξη στην επιχείρηση παρέχει η ομάδα «ΙΚΑΡΟΣ» από τη Ρόδο, η οποία χρησιμοποιεί drone για την κάλυψη μεγάλων περιοχών και την αεροφωτογράφηση, παρέχοντας πληροφορίες και βίντεο για τον εντοπισμό του αγνοουμένου. Παράλληλα, συνδράμει και η Ελληνική Αστυνομία που συντονίζει την επιχείρηση. Η εθελοντική ομάδα του δήμου Σύμης παρέχει επίσης βοήθεια, συμβάλλοντας με την τοπική γνώση και την εμπειρία της στην περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα