Συνάντηση Αλ. Αλαβάνου με WWF και Greenpeace

Συνάντηση Αλ. Αλαβάνου με WWF και Greenpeace
Από τη συνάντηση Αλ. Αλαβάνου με WWF και Greenpeace

Κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης για το περιβάλλον άσκησε ο Αλέκος Αλαβάνος κατά τη συνάντησή του με μέλη της WWF Ελλάς και της Greenpeace

Ενώ όλος ο πλανήτης ασχολείται με το θέμα του φαινομένου του θερμοκηπίου και μειώνει τους ενεργειακούς ρύπους ή προστατεύει τα δάση του, στην Ελλάδα γίνεται το εντελώς αντίθετο“, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος μετά τη συνάντησή του με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις WWF Ελλάς και Greenpeace, τονίζοντας ότι “το σκάφος έχει λάθος πορεία και πρέπει να υπάρξει αλλαγή 180 μοιρών“.

Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι η συνάντηση με τις δύο οργανώσεις έγινε με πρωτοβουλία του ΣΥΝ για τους εξής λόγους:

Πρώτον, για την προδρομική δράση την οποία είχαν σχετικά με τα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος. Δεύτερον, για να ζητήσουμε τις σκέψεις, τις προτάσεις, τις απόψεις τους σε μια σειρά σημαντικά θέματα για το περιβάλλον, όπως πρόληψη, προστασία των δασών, κτηματολόγιο, άρθρο 24 του Συντάγματος, δασικοί χάρτες, εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, δημόσια μέσα συγκοινωνίας, θέματα στα οποία έχουμε κοινές κατευθύνσεις“. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε, τέλος, ότι απαιτείται μια πλατύτατη οικολογική συμμαχία στην οποία να συμμετέχουν όλοι όσοι θέλουν, όχι απλώς να είναι ευαίσθητοι και φιλικοί προς το περιβάλλον, αλλά να στρατευθούν στην υπόθεση του περιβάλλοντος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση της ελληνικής νεολαίας που στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα. 

Ο Δ. Καραβέλας, διευθυντής της WWF Ελλάς, δήλωσε ότι ” τώρα όσο ποτέ νομίζω το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα όχι μόνο για την κοινωνία αλλά και για τον πολιτικό κόσμο“. 

Ο κ. Καραβέλας πρόσθεσε ότι τα ζητήματα περιβάλλοντος ” εν όψει και των εκλογών πρέπει να τεθούν πρώτα στην ατζέντα, και προς αυτή την κατεύθυνση θα προσπαθήσουμε όσο γίνεται με τις προτάσεις μας να βρούμε τον κοινό τόπο και να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο πραγματικά το ζήτημα περιβάλλον θα λάβει μια άλλη διάσταση για τη χώρα μας. Είναι πλέον καιρός“.

Ο κ. Ν. Χαραλαμπίδης, διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, δήλωσε ότι ” οι κλιματικές αλλαγές είναι εδώ, οι πυρκαγιές είναι εδώ, δεν είναι ένα τυχαίο συμβάν, είναι θα έλεγα μια αναμενόμενη καταστροφή” και πρόσθεσε ότι από πολιτικά κόμματα μέχρι κοινωνία των πολιτών, να συμβάλλουμε ώστε το περιβάλλον και τα καυτά προβλήματά του να μπουν στο τραπέζι εν όψει των εκλογών αλλά και στην πολιτική ζωή και στην κοινωνία.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα