Συνάντηση Καραμανλή με τον Κροάτη ομόλογό του

default image

Διακήρυξη φιλίας, καλής γειτονίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κροατίας, υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο Κροάτης ομόλογός του

Διακήρυξη φιλίας, καλής γειτονίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Κροατίας, υπέγραψαν σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο Κροάτης ομόλογός του Ιβο Σάναντερ.

Οι δύο ηγέτες σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στις άριστες διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και το περιθώριο περαιτέρω σύσφιξής τους στον εμπορικό, τον οικονομικό και τον τουριστικό τομέα. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας στην πλήρη ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ, κάτι για το οποίο τον ευχαρίστησε θερμά ο πρωθυπουργός της Κροατίας.

Ο Κώστας Καραμανλής ερωτηθείς για το θέμα του Κοσόβου, εκτίμησε ότι υπάρχει χρόνος ακόμη για διαπραγματεύσεις προκειμένου, όπως πρόσθεσε, να βρεθεί λύση που θα συνεισφέρει στη σταθερότητα της περιοχής. Ο Ιβο Σάναντερ δήλωσε την υποστήριξη του στο να γίνει η Θεσσαλονίκη περιφερειακό κέντρο ανάπτυξης της περιοχής, ενώ συνομολόγησαν από κοινού τη σταθερή απόφαση των δύο κρατών να προχωρήσουν στην εν εξελίξει θεσμική και επιχειρησιακή ενδυνάμωση της διαδικασίας συνεργασίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Νωρίτερα, ο κ. Σάναντερ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Καλωσορίζοντας τον Κροάτη πρωθυπουργό ο κ. Παπούλιας είπε, ότι με την επίσκεψη αυτή συνεχίζεται η πολύπλευρη ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά ευχάριστο, όπως τόνισε. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, ενώ τον κ. Σάναντερ συνόδευαν οι υπουργοί Οικονομίας, Πολιτισμού και Εργασίας της χώρας του, καθώς και άλλοι Κροάτες αξιωματούχοι.

(Πηγή: ΑΠΕ)


 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα