Φυλακές Κορυδαλλού: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για εισαγωγή ναρκωτικών

Διαβάζεται σε 2'
Οι φυλακές Κορυδαλλού
Οι φυλακές Κορυδαλλού EUROKINISSI

Στη σύλληψη ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου για διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού και ενός άνδρα που τον προμήθευσε προχώρησαν οι Αρχές. Πώς εντοπίστηκαν.

Συνελήφθη από το Εσωτερικών Υποθέσεων, τα ξημερώματα της Δευτέρας, ένας 56χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος των Φυλακών Κορυδαλλού, για διακίνηση ναρκωτικών κατόπιν παραγγελιών από κρατούμενους, ενώ συνελήφθη και ο 43χρονος ιδιώτης ο οποίος τον προμήθευσε.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία, ότι ο συγκεκριμένος σωφρονιστικός εισάγει ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα στην φυλακή.

Ο σωφρονιστικός θα άφηνε τα ναρκωτικά στις τουαλέτες και από εκεί θα τα έβρισκαν οι ενδιαφερόμενοι. Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν συνολικά -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11,2 γραμμάρια κάνναβης και 53 χάπια που εμπίπτουν στο νόμο για τα ναρκωτικά.

Πώς εντοπίστηκαν

Πιο συγκεκριμένα, ο σωφρονιστικός εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που τον παρακολουθούσαν να κινείται στην περιοχή του Κορυδαλλού, επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη με το αυτοκίνητό του.

Ξαφνικά, στάθμευσε προσωρινά με το όχημα, εξήλθε απ’ αυτό και τον προσέγγισε πεζός ο ιδιώτης με τον οποίο άρχισαν να συνομιλούν. Ταυτόχρονα, ο δεύτερος έδωσε στον σωφρονιστικό τα ναρκωτικά και εκείνος εισήλθε στο όχημα του και κινήθηκε προς την είσοδο της Κεντρικής Αποθήκης Υλικού Σωφρονιστικών Καταστημάτων του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού, όπου εργαζόταν.

Φτάνοντας, στάθμευσε ακριβώς έξω από την πύλη, στην οδό Νικηφορίδη, και εξερχόμενος κατευθύνθηκε πεζός προς την είσοδο της Κεντρικής Αποθήκης Υλικού Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

Δεδομένης της ύποπτης συνάντησης που είχε προηγηθεί, της τοπικής εγγύτητας με το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού που αυτή έλαβε χώρα και σε συνδυασμό με την καταγγελία, αποφασίστηκε η επέμβαση των αστυνομικών, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν άμεσα, προτού εισέλθει στην Κεντρική Αποθήκη.

Όπως προέκυψε, ο σωφρονιστικός υπάλληλος έχει συμπεριληφθεί στο παρελθόν ως κατηγορούμενος σε δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος 401 ατόμων από το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου το 2019, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης με δραστηριότητα στην παράνομη διακίνηση, κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, ενώ και ο προμηθευτής του ήταν σεσημασμένος για αντίστοιχες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα