Συνετρίβη Canadair κατά τη διάρκεια κατάσβεσης στην Κάρυστο

Συνετρίβη Canadair κατά τη διάρκεια κατάσβεσης στην Κάρυστο
ERTNEWS

Ένα Canadair έπεσε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Κάρυστο. Πληροφορίες της Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι εντός του αεροσκάφους βρίσκονταν δύο πιλότοι.

Ένα Canadair έπεσε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Κάρυστο.

Το αεροσκάφος ήταν της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και πραγματοποιούσε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός όπου μαίνεται ακόμα η φωτιά.

Το Canadair ήταν τύπου CL 215 της δεκαετίας του ’70, από τους παλαιότερους τύπους του στόλου και είχε απογειωθεί από τη διμοιρία της Ελευσίνας.

Βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε η ΕΡΤ δείχνει τη στιγμή της πτώσης του Canadair σε πλαγιά του Πλατανιστού, με το αεροσκάφος να τυλίγεται στις φλόγες.

Πληροφορίες των Αρχών -με βάση το οπτικό υλικό από τη συντριβή- αναφέρουν ότι το αεροσκάφος τη στιγμή που έκανε την προσβολή της φωτιάς στον Πλατανιστό Καρύστου και στη φάση της άφεσης του νερού προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο, αποκόπηκε ο δεξιός πλωτήρας, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους και προσέκρουσε στο έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πολτιικής Προστασίας, εντός του αεροσκάφους βρίσκονταν δύο πιλότοι, ένας εκ των οποίων ηλικίας 26 ετών.

Το σημείο της πτώσης έχουν “πνίξει” πυκνοί μαύροι καπνοί.


Αμέσως μετά τη συντριβή του αεροσκάφους εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος, προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη, καθώς το σημείο είναι δύσβατο και δεν μπορούν να το προσεγγίσουν επίγειες δυνάμεις.


Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας:

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα