Σκουρλέτης: “Η κυβέρνηση ακολουθεί λάθος δρόμο”

Σκουρλέτης: “Η κυβέρνηση ακολουθεί λάθος δρόμο”
Ο Πάνος Σκουρλέτης στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο MEGA, εξέφρασε την άποψη πως η κυβέρνηση ακολουθεί λάθος δρόμο και να λάβει τώρα τα μέτρα για τη σωτηρία θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων.

Την άποψη ότι η κυβέρνηση ακολουθεί λάθος δρόμο επιλέγοντας να μη στηρίξει επαρκώς τους εργαζόμενους και ότι απαιτούνται εμπροσθοβαρή μέτρα διάσωσης όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων αυτή τη στιγμή με τον κορονοϊό, ειδάλλως θα είναι πολύ δύσκολη η ανάταξη, εξέφρασε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο MEGA.

Σχολίασε ότι “εάν μας μείνουν τα ‘καύσιμα’ αλλά δεν θα έχουμε το ‘όχημα’, τι να τα κάνουμε; ‘Αρα, σημασία έχει να διατηρήσουμε το ‘όχημα’ αυτή τη στιγμή, δηλαδή τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας”.

Είπε ότι τα “καύσιμα” είναι τριών ειδών: οι εθνικοί πόροι, ό,τι δυνατότητες έχουμε να αντλήσουμε από ευρωπαϊκούς πόρους στο πλαίσιο της πιστωτικής χαλάρωσης και το λεγόμενο “μαξιλάρι” των 37 δισ. Ευρώ, “το οποίο όμως δεν είναι για να το δαπανήσουμε αλόγιστα, από δω και από κει”.

“Για παράδειγμα”, συνέχισε, “για να δίνουμε 11 εκατ. για την επικοινωνιακή καμπάνια ή για να ακριβοπληρώνουμε επιτασσόμενες κλίνες ή να παίρνουμε θεραπευτήρια κάποιου φίλου μας -όπως το Attica, ιδιωτικό θεραπευτήριο το οποίο δεν έχει πολύ σχέση με την αντιμετώπιση του κορονοϊού- και να τα εντάσσουμε στο σύστημα”. Πρόσθεσε ότι “αυτά τα χρήματα είναι η ασπίδα μας έτσι ώστε να μπορέσουμε κάποια στιγμή να δανειστούμε με έναν αξιόπιστο τρόπο από τις αγορές” και πως “δυστυχώς ακολουθείται μια άλλη συνταγή”.

Μιλώντας για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι όλες οι προτάσεις που έχει κάνει, είτε για την ενίσχυση του ΕΣΥ, είτε για την οικονομία, είτε για την Ευρώπη “χαρακτηρίζονται από έναν ρεαλισμό αλλά και μία αποφασιστικότητα”. Σχετικά με την Ευρώπη, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η αδυναμία έκδοσης ευρωομολόγου αγγίζει τον πυρήνα της ύπαρξης της ΕΕ, ότι πρέπει να αλλάξει η κεντρική ευρωπαϊκή στρατηγική, έξω από τα στερεότυπα των τελευταίων δεκαετιών και ότι είναι αναγκαίο να εξεταστεί ένα νέο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης και παραγωγής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα