ΣΤΑΣΥ: Πυροσβεστήρες και όχι καπνογόνα άνοιξαν στον κατάμεστο συρμό του Μετρό

Διαβάζεται σε 2'
ΣΤΑΣΥ: Πυροσβεστήρες και όχι καπνογόνα άνοιξαν στον κατάμεστο συρμό του Μετρό
Μετρό EUROKINISSI

Βάσει πληροφοριών από βιντεοληπτικό υλικό και σχετική ενημέρωση από το προσωπικό ασφαλείας και λειτουργίας, η ΣΤΑΣΥ διευκρινίζει πως αυτό που δημιούργησε το χάος στον συρμό του μετρό δεν ήταν καπνογόνο αλλά πυροσβεστήρες.

Σε διευκρινίσεις για το περιστατικό οπαδικής βίας που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (14/12) στο μετρό Κεραμεικού προχώρησε η ΣΤΑ.ΣΥ, η οποία αναφέρει πως δεν ήταν καπνογόνα αυτά που έριξαν άγνωστοι στον σταθμό, αλλά έγινε χρήση πυροσβεστήρων.

Νωρίτερα, αναφορές έκαναν λόγο για ρίψη καπνογόνου από κουκουλοφόρους μέσα στον συρμό του μετρό, η οποίοι φώναξαν «Όποιος είναι Παναθηναϊκός να το πει τώρα».

Σε ανακοίνωσή της, η ΣΤΑ.ΣΥ σημειώνει: «Με αφορμή αναφορές στον Τύπο για τη χρήση καπνογόνων σε συρμούς και σταθμούς του Μετρό και σε απάντηση αυτών, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα ακόλουθα: Σύμφωνα με βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της ΣΤΑ.ΣΥ αλλά και τη σχετική ενημέρωση από το προσωπικό ασφαλείας και λειτουργίας, στις 10 περίπου το βράδυ της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου διακρίνεται στην αποβάθρα του σταθμού του μετρό «Μοναστηράκι» ομάδα 5-10 ατόμων, μεταξύ άλλων φιλάθλων ομάδας, να κάνει χρήση πυροσβεστήρων».

Στη συνέχεια, αναφέρει πως «τα άτομα αυτά επιβιβάζονται σε συρμό ενισχυτικού δρομολογίου (που είχε δρομολογηθεί για τη μεταφορά φιλάθλων μετά το τέλος αγώνα) όπου και διακρίνονται να κάνουν και πάλι χρήση πυροσβεστήρων, βγάζοντάς τους εκτός των παραθύρων του συρμού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα άτομα αυτά φαίνονται να «αποβιβάζονται στον σταθμό Κεραμεικός και να συνεχίζουν τη χρήση πυροσβεστήρων».

Διευκρινίζει επίσης, πως «δεν σημειώθηκαν διαπληκτισμοί και συμπλοκές ατόμων, τόσο στους σταθμούς, όσο και εντός του συρμού. Οι υπάλληλοι φύλαξης του σταθμού ενημέρωσαν άμεσα για τη δράση των ατόμων αυτών το Κέντρο Ασφάλειας της ΣΤΑ.ΣΥ οι οποίοι και μετέφεραν την πληροφορία στην ΕΛ.ΑΣ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα