Στυλίδα: Αρχοντικό – στολίδι κάηκε ολοσχερώς

Στυλίδα: Αρχοντικό – στολίδι κάηκε ολοσχερώς
Lamiareport

Στάχτη έγινε ένα από τα πιο παλιά νεοκλασικά της περιοχής. Εγκαίρως βγήκαν από το κτίριο τα δύο ηλικιωμένα αδέρφια που μένουν σε αυτό.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε αρχοντικό σπίτι στη Στυλίδα όπου διαμένουν δύο αδέλφια μεγάλης ηλικίας. Όπως αναφέρει το Lamiareport, τα αδέλφια, δεν κινδύνεψαν, αφού μόλις το σπίτι πνίγηκε στους καπνούς βγήκαν έξω καλώντας σε βοήθεια.

Το ένα από τα δυο αδέλφια ζει στο ισόγειο και το υπόγειο, ως ρακοσυλλέκτης, όπου πολλές φορές ανάβει κεριά για να ζεσταθεί και ίσως εκεί οφείλεται και η αιτία της πυρκαγιάς. Μάλιστα το ίδιο είχε συμβεί και τον Φεβρουάριο του 2018 όταν, επίσης από πυρκαγιά, κινδύνεψε η ηλικιωμένη μητέρα τους, η οποία τώρα έχει φύγει από τη ζωή.

Lamiareport

 

Λίγο μετά τις 10:00′ σήμανε συναγερμός. Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες.

Δυστυχώς όμως τα υλικά και τα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα στο σπίτι βοήθησαν τις φλόγες να επεκταθούν γρήγορα. Μάλιστα ενώ κάποια στιγμή φάνηκε ότι οι ζημιές θα περιοριζόταν στο ισόγειο και το υπόγειο, ξαφνικά η φωτιά αναζωπυρώθηκε και οι φλόγες “αγκάλιασαν” και τον πάνω όροφο του παλιού νεοκλασικού, με αποτέλεσμα το αρχοντικό να παραδοθεί στις φλόγες και να καταστραφεί ολοσχερώς.

«Ήταν ένα από τα πιο όμορφα και πιο παλιά νεοκλασικά σπίτια της περιοχής. Ντρεπόσουν να μπεις μέσα. Τόσο ωραίο αρχοντικό ήταν. Πονάει η καρδιά μου να το βλέπω μέσα στις φλόγες. Κρίμα… », έλεγε στο LamiaReport κάτοικος της Στυλίδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα