Στις 14 Σεπτεμβρίου η έναρξη της δίκης της Folli Follie – “Παρών” δήλωσε η οικογένεια Κουτσολιούτσου

Στις 14 Σεπτεμβρίου η έναρξη της δίκης της Folli Follie – “Παρών” δήλωσε η οικογένεια Κουτσολιούτσου
Πινακίδα καταστήματος Folli Follie. Eurokinissi

Σε τρεις μήνες θα αρχίσει η δίκη για την υπόθεση της Folli-Follie αφού η Εισαγγελέας της Έδρας δήλωσε κώλυμα την Δευτέρα.

Για τις 14 Σεπτεμβρίου μετατέθηκε η έναρξη της η δίκης για το διεθνές σκάνδαλο με τους παραποιημένους ισολογισμούς της Folli Follie που επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα από την αρχή μετά την αναγκαστική αναβολή που είχε δοθεί τον περασμένο Δεκέμβριο και ενώ είχαν ήδη εξεταστεί 22 μάρτυρες.

Μετά από πρόβλημα που δημιουργήθηκε το πρωί λόγω κωλύματος που δηλώθηκε από την Εισαγγελέα Έδρας, το δικαστήριο όρισε νέα ημερομηνία για τις 14 Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται να αρχίσει η υπόθεση η οποία σήμερα δεν πρόλαβε να εκφωνηθεί.

Το “σκάνδαλο της folli follie’ που φέρεται να έχει προκαλέσει ζημιά τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων ευρώ σε φυσικά και νομικά πρόσωπα έχει στην δικογραφία ως βασικούς κατηγορούμενους τον ιδρυτή του Ομίλου Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τον για του Τζώρτζη , ενώ κατηγορούμενη είναι και η σύζυγος του πρώτου, Καίτη Κουσολιούτσου. Και οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν παρόντες σήμερα στην δίκη. Συγκατηγορούμενοι τους είναι άλλα επτά πρόσωπα, στελέχη και συνεργάτες της εταιρίας.

Σύμφωνα με την κατηγορία πατέρας είχαν την διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επί σειρά ετών και μέσω θυγατρικών του Ομίλου FF Group στην Ασία, εμφάνιζε μέσω εικονικών συναλλαγών και πλαστών τραπεζικών δεδομένων, εύρωστη εικόνα της εταιρίας , παραπλανώντας επενδυτές.

Η δικογραφία αναφέρει πως οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης καρπώνονταν κέρδη από την χειραγώγηση της μετοχής της folli follie τεράστια κέρδη που εν συνεχεία “νομιμοποιημένα” κατέληγαν στην οικογενειακή περιουσία και σε αλλοδαπούς λογαριασμούς. Τόσο ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος όσο και ο γιος του, είναι ελεύθεροι μετά από παραμονή στην φυλακή προσωρινά κρατούμενοι 18 μήνες.

Η δίκη προσδιορίστηκε σήμερα μετά από αναγκαστική αναβολή της εκδίκασης τον περασμένο Δεκέμβριο με απόφαση του δικαστηρίου λόγω της αποχής των δικηγόρων για ζητήματα που αφορούσαν την αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης εμπλεκομένων σε υποθέσεις δράσης συμμορίας, κινητοποίηση που συνεχίζεται ως τα τέλη του μήνα. Για την εκδίκαση της υπόθεσης έχουν δοθεί άδειες στους συνηγόρους από τον ΔΣΑ.

Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν για τις κατηγορίες

  • 1. Της εγκληματικής οργάνωσης ( συγκρότηση, διεύθυνση, ένταξη),
  • 2. της πλαστογραφίας ( και της ηθικής αυτουργίας), από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ,
  • 3) της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας (και της συνέργειας), κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ
  • 4. της χειραγώγησης της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση ( και της συνέργειας σε αυτήν)
  • 5. Της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Ενώ ο ιδρυτής της εταιρίας Δημήτρης Κουτσολιούτσος θα δικαστεί και την επιπλέον κακουργηματική κατηγορία της κατάχρησης προνομιακής πληροφόρησης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Η δικαστική υπόθεση της Folli Follie ξεκίνησε λίγες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης του διεθνούς fund QCM το οποίο στις 4 Μαίου 2018 ενημέρωνε πως διαπίστωνε σοβαρά ζητήματα με τα οικονομικά δεδομένα του FFG , τα σημεία πωλήσεων αλλά και τις ασιατικές θυγατρικές της εταιρίας που εμφάνιζαν τεράστιους τζίρους.

Η έκθεση του fund , θεωρούσε πως ο Όμιλος που ίδρυσε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος είναι σημαντικά μικρότερος από την εμφανιζόμενη εικόνα. Η δικαστική και οικονομική έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε πως η εταιρία επί σειρά ετών ,με έναρξη το 2001 και κατά την δικογραφία το 2006, εμφάνιζε εικονικές πωλήσεις και τραπεζικά δεδομένα με δήθεν ποσά σε λογαριασμούς ,χρησιμοποιώντας τον βραχίωνα της Ασίας πετυχαίνοντας να εμφανίζει μία δυναμική και εύρωστη κατάσταση για την εισηγμένη στο ΧΑΑ εταιρία και μέσω της χειραγώγησης της μετοχής της, τελικά να ευημερούν τα οικονομικά της οικογένειας των ιδρυτών.

Οι δύο κατηγορούμενοι πρωταγωνιστές είχαν κριθεί μετά τις απολογίες τους για την υπόθεση τον Σεπτέμβριο του 202ο, προσωρινά κρατούμενοι και αποφυλακίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2022.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα