Στις Σέρρες ο Αλαβάνος

Στις Σέρρες ο Αλαβάνος

Το νομό Σερρών επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκος Αλαβάνος.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Στρυμώνα παρεβρέθηκε, ο Αλέκος Αλαβάνος, με τον δήμαρχο Βασίλη Κετσετζής, να του παρουσιάζει τα προβλήματα του δήμου και τα σχέδια της δημοτικής αρχής.

Ο Αλέκος Αλαβάνος δεσμεύτηκε πως θα παρέμβει στο Κοινοβούλιο για την ίδρυση βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή και την ίδρυση Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας, για άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, συναντήθηκε ακόμα με εκπροσώπους των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών οι οποίοι του παρέδωσαν δύο υπομνήματα στα οποία γίνεται αναφορά στα δικαιώματα των αγροτών και στις παρεμβάσεις και τα αναγκαία έργα που απαιτούνται, ώστε να παραμείνουν οι νέοι αγρότες στο νομό. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε: “τέρμα πια στα αγροτοδικεία, είναι αναγκαίο να υπάρξει πολιτική για τους αγρότες”. 

Λίγο αργότερα σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στους εκπροσώπους τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Νομαρχιακό Μέγαρο Σερρών καταδίκασε την πολιτική της κυβέρνησης στην υπόθεση των ομολόγων λέγοντας πως “από την πρώτη στιγμή έπρεπε να γίνει η διαλεύκανση του σκανδάλου”

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη Μπους υποστηρίζοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν φέρνει δώρα στα Βαλκάνια αλλά πολλούς τόνους δυναμίτη και αυτό, όπως είπε, φαίνεται από τις θέσεις του ενώ όσον αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν μέσω του ΟΗΕ. 

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του είπε ότι η Ελλάδα έρχεται πρώτη στην ΕΕ σε δαπάνες για τους εξοπλισμούς και τελευταία στις δαπάνες σε παιδεία και κοινωνική προστασία.

Σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις της γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα και τις σχέσεις των δύο κομμάτων ο κ. Αλαβάνος απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρει να απαντήσει στην κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι η αριστερά του παρελθόντος είναι αντιπαθητική και απωθητική για τη νέα γενιά. Σε άλλη ερώτησή για τον χρόνο διενέργειας των εκλογών απάντησε πως δεν είναι αυτό το θέμα αλλά το θέμα είναι ότι το σύστημα διακυβέρνησης έχει τραυματιστεί οπότε είναι σημαντικό οι εκλογές να βγάλουν μια Αριστερά με ποιο ουσιαστική παρουσία μέσα στο Κοινοβούλιο. 

Σε ερώτηση για τα σχόλια που τον εμφανίζουν ως “τον πιο πλούσιο βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου” ο πρόεδρος του ΣΥΝ απάντησε: “Προέρχομαι από μια αστική οικογένεια με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Το σίγουρο είναι ότι θα βγω από την πολιτική με λιγότερες οικονομικές δυνατότητες γιατί επέλεξα το δρόμο της αριστεράς. Πάντως αισθάνομαι ήσυχη τη συνείδησή μου”

Το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΝ παρέστη σε έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακή Συμβουλίου όπου του έγινε ενημέρωση για την πορεία αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός ενώ το βράδυ μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα