Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος Eurokinissi

Μόνο ο πρώην υπουργός Δ. Παπαγγελόπουλος και η εισαγγελέας Ελ. Τουλουπάκη θα καθίσουν στο εδώλιο, όπως αποφάσισε το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο.

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη.

Το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο ύστερα από μακρά διάσκεψη, αποφάσισε να καθίσουν στο εδώλιο μόνον αυτά τα δύο πρόσωπα, εκ των οποίων μόνο ο Δημ. Παπαγγελόπουλος και για υπόθεση που σχετίζεται με τους χειρισμούς της υπόθεσης Νοβάρτις.

Εκτός ποινικού κάδρου βρίσκονται πλέον τόσο οι επίκουροι εισαγγελείς της πρώην Εισαγγελίας Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, όσο και οι εκδότες και δημοσιογράφοι Ιω. Φιλιππάκης, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρος Τάρκας και Κώστας Βαξεβάνης, που κλήθηκαν με την ιδιότητα του κατηγορουμένου προς απολογία προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων.

Τέλος, το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση ως προς το σκέλος που αφορά στις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, απαλλάσσοντας όλους του εμπλεκόμενους από κάθε ποινική ευθύνη.

Ο πρώην υπουργός παραπέμπεται ομόφωνα για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. Αντίστοιχα, κατά πλειοψηφία κρίθηκε ότι η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη θα δικαστεί για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος.

Οικονόμου: Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ανοιχτά ότι αν τους δινόταν η ευκαιρία θα ξανάκαναν τα ίδια

«Ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος -ο στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα, ο άνθρωπος στον οποίο ο κ. Τσίπρας ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αρμοδιότητα τα θέματα διαφθοράς- παραπέμφθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, στο Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που άδικα και σκαιά στοχοποιήθηκαν μέσω της υπόθεσης Novartis. Το γεγονός αυτό μιλά από μόνο του για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης Τσίπρα», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Στο διάστημα 2015-2019 επιχειρήθηκε συστηματικά και κεντρικά η άλωση των θεσμών, η κατάργηση του κράτους δικαίου και η υποβάθμιση της δημοκρατίας μας. Οι θεσμοί μας τελικά άντεξαν και η κυβέρνησή μας δεσμεύεται στην απόλυτη θωράκισή τους. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να μιλούν για την ανάγκη ελέγχου “των αρμών της εξουσίας”. Αντί να απολογηθούν δηλαδή, λένε ανοιχτά ότι αν τους δινόταν η ευκαιρία θα ξανάκαναν τα ίδια», επισημαίνει ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα