Υπόθεση Novartis: Απαλλαγή για Βαξεβάνη, Παπαδάκου, Φιλιππάκη προτείνει ο εισαγγελέας

Υπόθεση Novartis: Απαλλαγή για Βαξεβάνη, Παπαδάκου, Φιλιππάκη προτείνει ο εισαγγελέας
Novartis AP

Ειδικό δικαστήριο για τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός Δημ. Παπαγγελόπουλος προτείνει η αντεισαγγελέας στην υπόθεση Novartis. Απαλλαγή για δημοσιογράφους και εκδότες.

Την παραπομπή στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου προτείνεται για τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός Δημ. Παπαγγελόπουλος, για την υπόθεση των χειρισμών της υπόθεσης Novartis.

Η αντεισαγγελέας Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή, στην εισήγηση της προς το δικαστικό συμβούλιο υποστηρίζει πως θα πρέπει να δικαστούν, εκτός από τον πρώην υπουργό, η τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Η κατηγορία που τους αποδίδεται κατά περίσταση, είναι αυτή της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος και ηθική αυτουργία σε αυτή, αναφορικά με το κομμάτι της δικογραφίας που έχει να κάνει με την εμπλοκή δέκα πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis.

Απαλλαγή για δημοσιογράφους και εκδότες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός ζητά την απαλλαγή των κατηγορουμένων ως προς το σκέλος που αφορά στις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Έτσι, προτείνει την απαλλαγή των δημοσιογράφων και εκδοτών Ιω. Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα και Κώστα Βαξεβάνη, που κλήθηκαν με την ιδιότητα του κατηγορουμένου προς απολογία προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων.

Πλέον αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου το οποίο με βούλευμα του θα αποφανθεί ποιοι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.

Σε δήλωσή της η Γιάννα Παπαδάκου αναφέρει: «Η σημερινή πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ελένης Μετσοβίτου, να μη γίνει κατηγορία σε βάρος μου, αλλά και των άλλων δημοσιογράφων, για τη δήθεν σκευωρία της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου – Mioni, είναι η πρώτη δικαίωση για τις άδικες κατηγορίες σε βάρος μας, με μοναδικό στοιχείο ότι ως ερευνητές δημοσιογράφοι, κάναμε τη δουλειά μας. Αποκαλύψαμε την πορεία του μαύρου πολιτικού χρήματος, και αποφέραμε με τα δημοσιεύματα μας και τις εκπομπές μας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στα ελληνικά δημόσια ταμεία. Η υπόθεση της σκευωρίας και της στημένης δίωξης σε βάρος μας δεν έχει τελειώσει, εκκρεμεί άλλωστε το βούλευμα του Πενταμελούς Συμβουλίου του Ειδικού δικαστηρίου για την τελική κρίση. Δείχνει όμως, ότι ο αγώνας για να αποδείξουμε το αυτονόητο, την αθωότητά μας δηλαδή, είχε απήχηση στη Δικαιοσύνη και έδειξε ότι τελικά υπάρχει ελπίδα! Η πρόταση για παραπομπή όμως των εισαγγελέων και του πρώην υπουργού δείχνει ότι η σκευωρία της σκευωρίας συνεχίζεται! Πάντως και το ρεπορτάζ συνεχίζεται!»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα