Σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη λόγω της κακοκαιρίας

Διαβάζεται σε 3'
Σχολείο (φωτογραφία αρχείου)
Σχολείο (φωτογραφία αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ

Κλειστά θα παραμείνουν τα επόμενα 24ωρα τα σχολεία στις περιοχές που δοκιμάζονται για ακόμη μια φορά από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Elias σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τους κατοίκους της Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της Φθιώτιδας να περνούν ώρες αγωνίας το αποψινό βράδυ, αφού οι καταρρακτώδεις βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια, κατοικίες έχουν πλημμυρίσει και οι πολίτες καλούνται από τους τοπικούς άρχοντες να περάσουν τη νύχτα στους ψηλότερους ορόφους των σπιτιών τους.

Αν και τα έντονα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά την Πέμπτη (28/09), η αποψινή νύχτα αναμένεται αγωνιώδης για τους κατοίκους στις παραπάνω περιοχές, αφού, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις πρωινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πέρα από τις καταστροφές και τα προβλήματα που προκαλεί στις μετακινήσεις, αφού σε πολλές περιοχές έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στον Βόλο, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, θα κρατήσει κλειστά και τα σχολεία τα επόμενα 24ωρα. 

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Κλειστά τα σχολεία στον Βόλο Πέμπτη και Παρασκευή

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι αύριο, Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή (29/09) τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλήμάτων προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

Κλειστά τα σχολεία στον Παλαμά Καρδίτσας

Συγκεκριμένα, μετά από απόφαση του δημάρχου Παλαμά Καρδίτσας, Γιώργου Σακελλαρίου, αναστέλλεται η έναρξη των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 για την ασφάλεια των μαθητών και πολιτών.

Κλειστά σχολεία στα Φάρσαλα

Το κλείσιμο των σχολικών μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή, αποφάσισε και ο δήμαρχος Μάκης Εσκίογλου για αύριο, Πέμπτη (28/09).

Κλειστά τα σχολεία στην Εύβοια

Σφοδρό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias και από την Εύβοια, για αυτό και αποφασίστηκε να μη λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες αύριο, Πέμπτη (28/09) στον Δήμο Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας. Το ίδιο θα συμβεί και για τα σχολεία του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Στις παραπάνω περιπτώσεις, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, θα γίνει τηλεκπαίδευση.

Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι, αύριο, Πέμπτη θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα