Τατσόπουλος: ‘Είπα την Μποφίλιου ‘χαζοβιόλα’ για να την προστατέψω’

Τατσόπουλος: ‘Είπα την Μποφίλιου ‘χαζοβιόλα’ για να την προστατέψω’

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπαθεί τώρα ο Πέτρος Τατσόπουλος μετά τον απρεπή χαρακτηρισμό του προς της Νατάσσα Μποφίλιου

Ο Πέτρος Τατσόπουλος προσπάθησε σήμερα να ανασκευάσει, μετά τους χαρακτηρισμούς που διατύπωσε για τη Νατάσσα Μποφίλιου μέσω social media.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο Π. Τατσόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: “Εγώ χρησιμοποίησα τον όρο “χαζοβιόλα” για να την προστατέψω. Όταν βλέπεις μια πυρκαγιά σε εξέλιξη, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να φτιάξεις μία αντιπυρική ζώνη. Όταν λοιπόν καθορίζεις από την αρχή έναν άνθρωπο “χαζοβιόλη”, είναι σαν να λες “παιδιά, τα επόμενα τα οποία θα σχολιαστούν είναι σαχλαμάρες, μην τα πάρετε στα σοβαρά. Του δίνεις το σήμα ότι, αυτά που θα ειπωθούν έχουν ειπωθεί με ελαφρότητα, με αβάσταχτη ελαφρότητα, ορισμένα από αυτά με εγκληματικά αβάσταχτη ελαφρότητα, αλλά με ελαφρότητα”.

Παρόλα αυτά, τα σχόλια του συγγραφέα και πρώην βουλευτή, συνέπεσαν χρονικά με το γενικότερο bullying που δέχθηκε η τραγουδίστρια μετά τη συνέντευξη της στην Εφ.Συν. στην οποία δήλωνε μεταξύ άλλων πως είναι “τροτσκίστρια” και ψηφίζει ΚΚΕ και πως για τις πολιτικές της θέσεις έχει δεχθεί φασιστικές επιθέσεις και επιθετικά σχόλια.

“Μακάρι να υπήρχε ένας ηγέτης να τα παρατήσω όλα και να πάω μαζί του στο βουνό. Αλλά τώρα αισθάνομαι εντελώς παροπλισμένη”, δήλωνε ακόμη η τραγουδίστρια στην εν λόγω συνέντευξη, κάτι που πυροδότησε πλήθος σεξιστικών κυρίως σχολίων, που “ανέβηκαν” στα social media τις προηγούμενες ημέρες.

Και όπως συμπλήρωνε η Ν. Μποφίλιου:

“Για όσα είναι σοβαρά, παίρνω θέση. Για τους πρόσφυγες, τη Χρυσή Αυγή, το δημοψήφισμα. Αν μπορώ με την αναγνωρισιμότητά μου να βοηθήσω έναν άνθρωπο να νιώσει ελεύθερος, το κάνω. Εγραψα στο facebook υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης και με διέγραψαν πολλοί. Η απόφασή μου να συμμετάσχω στη συναυλία για την Ηριάννα ήταν πολιτική. Είναι θέμα δικαιοσύνης και δεν με ενδιαφέρει αν χάσω κάποιους οπαδούς μου. Μου είπαν διάφοροι, γνωστοί και φίλοι, “είσαι με τα καλά σου”; Φυσικά και είμαι στα καλά μου. Δέχτηκα απειλές. Από το “θα σε κρεμάσουμε στο Σύνταγμα από τα άντερά σου” μέχρι που ένας με έφτυσε στον δρόμο”.

Θυμίζουμε ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος είχε γράψει στο Facebook, στο προσωπικό του προφίλ: “Νατάσα, γλυκιά μου. Δεν είσαι τροτσκίστρια. Μια χαζοβιόλα είσαι. Οι άνθρωποι που ανέβαιναν στο βουνό ρίσκαραν τη ζωή τους. Εσύ δεν ρισκάρεις τίποτε. Μην σε κρατάμε όμως. Εάν νιώθεις τόσο άσχημα στη δικτατορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου κάπου αλλού. Τα σύνορα είναι ανοιχτά ακόμη. Έως τότε δεν χρειάζεται σώνει και καλά να ανέβεις στο βουνό. Μπορείς να κάνεις και άλλες αντιδικτατορικές ενέργειες. Να σταματήσεις τις συναυλίες σου, ας πούμε. Τέτοιο χτύπημα δύσκολα η δικτατορία θα το αντέξει”.

Προχθές, η Νατάσσα Μποφίλιου επανήλθε μέσα από τον δικό της λογαριασμό, απαντώντας στους επικριτές της:

“Πιστεύω στην Ευρώπη των λαών. Στην Ευρώπη της ισότητας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας.

Πιστεύω στα νέα μυαλά που θα ‘ρθουν να μας φωτίσουν και θα μας οδηγήσουν σ’ έναν καινούργιο κόσμο, καλύτερο από αυτόν. Πιστεύω στον προσωπικό, αλλά και στον συλλογικό αγώνα, στα όμορφα πράγματα, στη μουσική, στον έρωτα, στον άνθρωπο, στην επανάσταση.

Πιστεύω στην οργανωμένη πάλη και θα στέκομαι μπροστά της προσοχή. Πιστεύω στο δικαίωμά μου να είμαι ο εαυτός μου κι ας είμαι φτιαγμένη από αντιθέσεις. Πιστεύω στις ιδέες.

Δεν πιστεύω στην Ευρώπη των τραπεζών, της λιτότητας, της κατάθλιψης, της ανεργίας, της φτώχειας.

Δεν πιστεύω και δεν υπηρετώ κανένα στερεότυπο.

Και προπάντων δεν πιστεύω στο φόβο και στη σιωπή.

Μπορεί να είμαι παραπάνω αυθόρμητη και να δίνω πάντα συνεντεύξεις όπως μιλάω στους φίλους μου, αλλά προσπαθώ όλη μου τη ζωή να παραμείνω συνεπής στις αρχές και τις θέσεις μου. Και θα συνεχίσω να προσπαθώ με πάθος.

Εσείς μπορείτε, με τη σειρά σας, να συνεχίσετε να πετάτε λάσπη σε κάθε διαφορετική άποψη, με τη λύσσα και τον βαθύ σεξισμό που συνηθίζετε, αλλά να είστε βέβαιοι πως δεν μπορείτε να λερώσετε ούτε την ψυχή, ούτε την τιμή μου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα