Τατσόπουλος: Το ανεύρυσμα αορτής, η υιοθεσία και η ατάκα “έχω πάει με την μισή Αθήνα”

Τατσόπουλος: Το ανεύρυσμα αορτής, η υιοθεσία και η ατάκα “έχω πάει με την μισή Αθήνα”

Ο Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία, για την πρώτη φορά που συνάντησε την βιολογική του μητέρα και για την περιβόητη ατάκα "έχω πάει με την μισή Αθήνα".

Ο Πέτρος Τατσόπουλος καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, μίλησε για το ισχαιμικό επεισόδιο που είχε πάθει κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής και που θα μπορούσε να του στοιχήσει την ζωή του. Αναφέρθηκε επιπλέον στο γεγονός πώς ανακάλυψε, σε ηλικία 18 χρονών, ότι είναι υιοθετημένος. Ο γνωστός συγγραφέας περιέγραψε πώς ένιωσε όταν συνάντησε για πρώτη φορά την βιολογική του μητέρα. Μίλησε και για την περίφημη ατάκα “έχω πάει με την μισή Αθήνα” που είχε πει πριν χρόνια και παρεξηγήθηκε.

Η περιπέτεια με την υγεία του

«Το ανεύρυσμα αορτής οι γιατροί το αποκαλούν σιωπηλό δολοφόνο. Επειδή το αίμα πάει στα άνω και κάτω άκρα και είναι πολύ επικίνδυνο να πεθάνεις ή να μείνεις ανάπηρος, μου έκαναν γρήγορα την εγχείριση. Δεν είχα συμπτώματα. Μπορεί να είχα υπέρταση. Δεν τα έψαχνα είναι η αλήθεια. Δεν υπήρξε καμία ένταση στο στούντιο. Ξαφνικά ένιωσα μια διαπεραστική μαχαιριά» είπε και συνέχισε: «Σκέφτηκα αμέσως ότι είναι κάτι πολύ σοβαρό. Επειδή ήταν έντονος ο πόνος τους είπα συγγνώμη πρέπει να διακόψω. Συμπωματικά ήταν εκεί ο κ. Λύρας ο πλαστικός που μου έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Ουσιαστικά όμως μου έσωσε τη ζωή ο διευθυντής του καρδιολογικού που μου έκανε αμέσως την επέμβαση χωρίς να περιμένει να γίνουν τυπικά οι εξετάσεις».

“Είχα παραισθήσεις μετά το χειρουργείο”

«Η επαναφορά έγινε σταδιακά κι όχι αμέσως γιατί έπαιρνα φάρμακα για τον πόνο που ήταν οπιούχα. Είχα παραισθήσεις και μερικές τις περιέγραψα. Ένιωθα ότι ήθελαν να με σκοτώσουν και ξυπνάς με ένα είδος ψύχωσης. Στην χειρότερη περίπτωση αυτή μένει για πάντα. Μπορεί να ξυπνήσεις εγκεφαλικά και κινητικά ανάπηρος και ψυχωτικός. Ε καλύτερα να πεθάνεις. Μπορεί να συμβούν πολλά πράγματα κι ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους στο νοσoκομείο γιατί δίνουν μια μάχη χιλιοστών. Η παραμικρή κίνηση μπορεί να σου κοστίσει» σημείωσε ο κ. Τατσόπουλος.

«Μέσα σε όλα αυτά περπατούσα και με πλησίασε ένας νεαρός και με χαιρέτησε. Δεν το θυμόμουν και μου είπε ήμουν στην ομάδα που σας χειρουργήσαμε. Του είπα ότι εγώ από τα πρόσωπα που είδα εκείνες τις ημέρες, τα περισσότερα δεν τα θυμάμαι. Η μετάβαση να ξεχωρίσεις την παράνοια από την πραγματικότητα γίνεται σταδιακά».

“Έχω πάει με τη μισή Αθήνα”

Ο Πέτρος Τατσόπουλος εξήγησε τι ισχύει για εκείνη την περιβόητη ατάκα για τις γυναίκες που έχουν περάσει από τη ζωή του και τόνισε ότι πρόκειται για μια κουβέντα που ειπώθηκε μέσα σε μια συνέντευξη, αλλά παρεξηγήθηκε.

«Δεν μου τη βάρεσε στα 52 μου χρόνια να πω ότι “έχω πάει με τη μισή Αθήνα”… ήταν στο πλαίσιο μιας συνέντευξης και επειδή έλεγε η Χρυσή Αυγή ότι στον ΣΚΑΪ σε μια εκπομπή για το 1821 είχα πει ότι ο Κολοκοτρώνης είναι γκέι και αποκαλούσαν και μένα γκέι, έτσι είπα ως υπερβολή “εμένα βρήκανε και είπανε; Που έχω πάει με την μισή Αθήνα;” Η φράση αυτή αποφλοιώθηκε και ταξιδεύει μόνη της στο διάστημα. Ήταν μία φράση αφανάκτησης. Μου αρέσει η υποκρισία μας, πιστεύω ότι είμαστε ένας λαός που τα πάει πολύ καλά με την υποκρισία».

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του και η υιοθεσία

«Τα πρώτα χρόνια της ζωής μου τα έζησα σε ίδρυμα. Ένιωσα ελευθερία όταν έμαθα ότι οι γονείς μου με είχαν υιοθετήσει. Μου το έκρυβαν. Η θετή μητέρα μου φοβόταν ότι θα φύγω. Τελικά συνάντησα την βιολογική μητέρα μου. Ακόμα δεν ξέρω ποιος είναι ο πατέρας μου. Βρήκα εύκολα τη βιολογική μου μητέρα. Και βρήκα και τα 4 αδέλφια μου. Είχε κάνει 5 παιδιά και είχε κρατήσει το ένα. Τα είχε δώσει σε ιδρύματα. Ήταν πάμπτωχη. Θεωρώ ευτύχημα επειδή υιοθετήθηκα. Την πρώτη φορά που συνάντησα τη μάνα μου, της παρουσιάστηκα ως φίλος της κόρης της. Εκεί έμαθα ότι έχει δυο κόρες και όχι μια. Επικράτησε αμηχανία. Η μητέρα μου δεν με αναγνώρισε. Δεν έχουμε επαφές με τα αδέλφια μου. Δεν υπήρχε καμία συναισθηματική σχέση με τη μητέρα μου γιατί ουσιαστικά ήταν μια ξένη γυναίκα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα